OM OSS

Lite om oss

Nina Holmgren heter jag och bedriver en liten kennel som i nuläget föder upp Tibetansk Spaniel men tanken finns att vi kommer starta upp med Petit Brabancon, Griffon här framöver också. Vi finns i Nyhyttan, en liten by belägen mellan Smedjebacken och Säter i vackra Dalarna.

Här bor jag min make Janne och vår lilla sladdis Alma. Vi har även ett gäng vuxna och utflugna barn som kommer och hälsar på titt som tätt :)  På gården har vi även höns, en katt och så våra underbara vovvar förstås. Vi lever och bor med våra hundar som familjemedlemmar, dom springer fritt in och ut ur huset som de vill och delar vår vardag i vått o torrt.

Jag bedriver en liten uppfödning på hobbynivå med ca 2 valpkullar/år.

KENNELKONSULENTENS UTLÅTANDE

2014-08-14 En liten nystartad kennel med stora utrymmen för hundarna. Inhägnat gårdstomt med stor gräsmatta. Hundarna lever som familjemedlemmar. Vi möts av tik med 3 valpar 9 veckor och en nyopererad tibetansk spaniel pga slagsmål om ben. Bortopererat öga. Hundarna är väl i kondition och mycket harmoniska valpar. Har eget rum vid valpning. Lämnar ut grundreglerna och avtal. Ren och snygg kennel. Vid löpning skiljs hanar och tikar åt.

 

2018-10-20 Kenneln ligger enskilt belägen. Möts av ett gäng glada o trevliga hundar. Hundarna lever i huset med familjen. Valparna föds i sovrummet, flyttas sen ut i kök. Finns liten hall med ett flertal hundbäddar, mycket ben ikring. Mål med uppfödningen: behålla rasens friskhet. Nina är väl insatt i rasen. Nina ställer ut mycket för att meritera sina hundar. Har fött upp sedan 2013. Mkt välskötta o trevliga hundar. Lämnar info broshyrer.