NYHETER

2022-03-14

Så har alla ulltussarna hittat och flyttat till sina egna familjer. Utom lilla Måna förstås som får bo kvar här hos mej <3 Stort lycka till i livet nu mina små älsklingar!

Jag och Imma har varit på inoff i Avesta, superkul att träffa alla goa tibbemänniskor och att vara igång igen och dagen avslutades med fint resultat. 

"Kraftfull tik av god typ, välburet huvud, väl utfyllt nosparti, elegant nacke, harmoniska vinklar fram o bak, fin överlinje i stående o gående, väl ansatt svans, rör sej med god steglängd o bra pälskvalité." Bästa tik, BIM

Nästa utställning blir Rocklunda Västerås i slutet på april. Milo Morris Imma Kerstin o Maggan är anmälda. Med andra ord gör jag debut i Griffon-ringen :D

2022-02-20

Nu börjar dom droppa av, en efter en, mina älskade små ulltussar. Melker har flyttat till Stockholm och fått namnet Bosse och Mikael har flyttat till Västerås och heter numera Milo. Jag önskar Er stort lycka till i nya hemmen! Under veckan som kommer så flyttar Max och Måns. Tomt blir det när dom försvinner....Lilla Magnus däremot är fortfarrande otingad och letar sin alldeles egna familj. En supergo kille med hjärta och kulor på rätta stället! Har ni  hans bästa hem? Skicka mej ett pm, eller slå en pling!

2022-01-28

Valpisarna växer o tjockar på sej. Precis som det ska vara <3 Nu är det full fart i valphagen och dom börjar bli sådär farligt underbara på alla sätt och vis. Små personligheter börjar märkas, vassa valpgaddar börjar kännas av och de blir sötare o sötare för var dag. Tre av pojkarna leter fortfarande efter sina egna hussar o mattar. Max, Melker och Måns. Är du intresserad av någon av dessa underbaringar? Kontakta mej så pratar vi vovve en stund :)

 

2022-01-13

God Fortsättning på Er alla därute! Hoppas ni haft en lugn och skön jul och nyår och att det nya året ska bjuda på massa positiva framgångar!

Så har dom äntligen kommit! Fäggebodens M-kull <3 7 små födde en jätteduktig mamma Smilla den 21/12. Tyvärr var det en liten pojk som inte klarade sej genom första natten men 6 stycken friska fina smågrisar ligger nu i valplådan och tjockar på sej. 5 hanar och 1 tik och även denna gång levererade bästa Smillan en riktig regnbågskull med alla dess färger! Min tanke nu är att spara tiken här i kenneln och hoppas och ber hon utvecklas som hon ska. B/T pojken är tingad men 4 pojkar letar sina alldeles egna hem. Ni kan gå in o kika på godingarna under fliken M-kullen. Är ni intresserad av en valp från oss? Skicka mej ett mejl, berätta lite om dej själv och vilket liv du kan erbjuda en valp, eller så slår du en pling så pratar vi vovve en liten stund!

Som jag skrev här strax innan jul så var det på G med en ny familjemedlem här i skogen. Och visst blev det så! Vi hälsar varmt välkommen till Landgold Moonlight River "River". En helt underbar 10-månaders Landseer tik. I nuläget har jag inga planer på att låta henne ingå i kenneln som avelstik (peppar peppar, lovar dock inget jag är ändå uppfödare...) utan hon är enbart här för ett syfte, och det är att gå som Hönsväktare och gårdshund. Då vi har stora problem med räv här i skogen och jag i nuläget sammanlagt förlorat ett 40-tal höns bestämde vi att något måste göras. Endera slutar vi med höns helt o hållet eller så skaffar vi hönsvakt. Och efter att Ninna Lindgren på Landgold kennel sett mitt klagande inlägg på FB skickade hon mej ett meddelande och frågade om jag ville ta över hennes härliga River och låta henne leva som gårdshund här i skogen. Och självklart ville jag det! Stort tack till Ninna för förtroendet av denna underbara klumpiga busunge!

Förra året var ett rent utsagt förjävligt år på hundfronten för oss. Många änglavovvar i alldeles för tidig ålder och en känslomässig bergodalbana under hela året. Nu börjar vi det här året med en massa valpgos och ber en stilla bön till högre makter att vi slipper tråkigheter i år och att det blir ett lyckligt vovve-år!

2021-12-06

Äntligen har jag fått lite tid och ork över till o fixa hemsidan. Som vanligt har det hänt lite sedan jag uppdaterade sist.

Vi väntar valpar! Parning är skedd mellan Smilla och Smaug och enligt ultraljudet så ska det vara 5 smågrisar i lilla magen. Eller ja...lilla och lilla, Smilla är stor som ett hus redan och det är 3 veckor kvar! Lilla skruttan kommer inte upp i soffan själv längre och de små sparkar o har sej så det blir jobbigt o ligga på mage. Dag 63 infaller på självaste julafton så vi får väl se om jag får äta julmat o titta Kalle Anka eller om jag får titta på från valplådan!

Mina små ADHD-loppor Kerstin o Maggan har äntligen fått egna sidor. Dom är dock inte helt kompletta för SKK Hunddata ville inte samarbeta ikväll så stamtavlor och lite mer info kommer vid ett senare tillfälle. För övrigt så trivs vi ypperligt ihop, nya rasen och vi och jag blir mer o mer kär i bruttorna för var dag som går. Vilken underbar ras! Tänk att jag väntade så länge med o bli Griffon-ägare. Jag förstår inte mej själv ibland. 

Jag har uppdaterat mina parningsplaner inför 2022. I allafall så som jag tänker dem nu, sen vet man aldrig utan man kan bara hoppas att allt går vägen. Jag har också gett mina hanar en egen sida. Milo sparade jag från förra årets sommarkull mellan Tyra o Messi, han bor hos fodervärd i Falun och har vuxit upp till en riktigt fin pojk. Sedan fick jag tillbaka en hane från min uppfödning som jag tänkt spara och använda själv. Har fortfarande lite att gå igenom på honom först, såsom ögonlysning, patella-koll samt en utställning eller exteriörbedömning innan jag använder honom på någon. Han är från Siri-Prinsen kullen för 2 år sedan och går under namnet Morriz. En liten, rätt feminin o sockersöt pojk som säkert skulle passa bra ihop med lite grövre tikar. 

Kackelgården har fått en egen sida! Gå gärna in o kika på mina vackra pullenuttor och deras ståtliga tuppar! Tyvärr så har vi fortfarande problemet räv kvar här i skogen. Försvinner en så kommer fyrahundrasjuttioelva tillbaka så mitt hön-bestånd varierar oerhört. Sista räv-vändan förlorade jag 17 st i ett svep och hjärtat krossades när jag såg att den jäkeln tagit alla mina små kycklingar. Vi har försökt o rävsäkrat allt vad vi orkar men nog sjutton lyckas dom iaf på nåt vis! Förra gången åkte vi till Norge o köpte Nalleflickorna. Den här gången....ja det får ni se. Om allt går som planerat så kommer en ny familjemedlem/rävjägare hit helgen 18-19 december...Fortsättning följer!

2021-09-14

Återigen längesedan jag uppdaterade. Återigen mycket som hänt och efter incidenten med mina valpar från de senaste kullarna har jag haft svårt att återhämta mej o känna glädje, men nu så börjar det återkomma så smått. 

Som de flesta av er redan vet så förlorade jag fyra valpar ur mina senaste kullar. Nu äntligen har svaret från obduktionen kommit och det var som vi befarade, de blev förgiftade. Tyvärr kunde de inte fastslå vilket slags gift de kommit i kontakt med så alla frågor kvarstår. Hur, Vad, Vem och Varför? Jag väljer att tro att detta skett genom en ren olyckshändelse som tyvärr fick förödande konsekvenser. Helt enkelt för min egen sinnesros skull, och för att jag har svårt att tro att någon medvetet skulle kunna göra något så grymt mot små bäbisar. Vila i frid mina älskade valpisar och lek på himlaängarna med Saga, Olga och Majken <3

Jag har även flyttat tillbaka till gården i Nyhyttan. Vovvarna är hemma i skogen igen, hönsen åter på plats, äggförsäljningen igång och det enda som saknas sedan sist är mina älskade minigrisar. Har dock inga planer i nuläget på att bli grismamma igen då ork o lust lyser med sin frånvaro, men man ska aldrig säga aldrig. En vacker dag kanske längtan efter trynpussar blir allt för stark och ett par baconfrön sås på gården igen. Tiden får utvisa!

En ny liten familjemedlem har hittat hit! Ännu en Petit Brabancon vid namn Krumelurens Diamonds Are Forever. Här har hon fått det ädla namnet Maggan och hon är det goaste ni kan tänka er! Tusen tack till Pernilla Kling på Krumelurens Kennel för att jag fick äran att köpa denna underbara tös!

Planerna framöver är parning på Hulda och Smilla. Båda är ögonlysta o klara och jag väntar bara in löp (o väntar o väntar o väntar....) då jag samäger Hulda med Elsie Huhtapahlo på Fläderlyckans kennel kommer Huldas första kull att vara en Fläderlyckans kull, men då vi haft Covid och allt vad det inneburit så har Hulda o Elsie inte kunnat träffas överhuvudtaget så vi har bestämt att Hulda ska få ha sin kull här hemma. Det känns inte bra att lämna över Hulda som för det första är den största mammagrisen nånsin, att vara dräktig med första kullen och få sina första valpar hos en helt främmande person på ett helt främmande ställe. Den stressen vill varken jag eller Elsie utsätta henne för.

Utställningarna är igång igen! En har vi hunnit med, jag anmälde Hulda och Imma till Tibbespecialen i Bjursås. Inga höjdarresultat, men rätt okej kritik om man bortser från ett par rader där jag starkt funderade på att erbjuda domaren glasögon, men hur som helst skitkul att vara igång igen, och så himla roligt att träffa alla underbaringar runt tibberingen!

IMMA: Ettårig feminin tik som ger ett ngt långt intryck, utmärkt skalle o panna, ok bett o haka, stark hals o toplinje, framskjuten skuldra, något rak överarm, markerat förbröst och kort välformad bröstkorg. Står något hastrångt, utmärkt päls o färg, rör sig med okej steg men blir lite lång i rörelse, hamnar under sej bak. VG jkl

HULDA: Feminin tik 2,5 år, fin storlek men ger ett ngt långt intryck, ngt rundad skalle, ok panna, fina ögon, välplacerade öron av bra storlek, ännu ngt tunna outfyllda läppar, framskjuten skuldra, rak överarm, utåtvridna armbågar, välformad kort bröstkorg, fina tassar, fin päls o färg, blir bakhög i rörelse. VG ökl

Ja, det mesta i kritiken håller jag med om. Dock är jag lite förvånad att hon inte sa någonting om min mastodontvovva Imma. Hon är stor! Och ärligt faktiskt rätt tjock... men ingenting om det påpekade hon. Och det ska jag väl tacka för antar jag! Men att Hulda skulle vara lång där höll jag på att sätta i halsen. Hulda är den minsta lilla fröken någonsin med sina blyga 4,8 kg. Dessutom nästan kvadratisk och längdmässigt så går det två Hulda på en Imma så ja....jag vet inte vem hon såg riktigt...men men, det är sånt som man får räkna med när man ställer ut. Så länge man har roligt och har vetskapen om att du har en lika fin vovve med dej hem som du hade med dej dit så spelar egentligen resultaten ingen som helst roll! Jag måste även passa på att rikta ett STORT GRATTIS till Annelie Vestlund med Fäggebodens Kärleksört "Stina" som tog hem hela alltet i valpklassen! Ni var så duktiga och fina! Superstolt uppfödare! Nästa utställning var tänkt Högbo, jag har anmält Selma och Kerstin. Men Selma har inte fått tillbaka pälsen sedan valparna och ser fortfarande rätt bedrövlig ut, och Kerstin har två envisa valphuggisar i nederkäken som inte vill lossna så i nuläget har hon dubbla tänder. Jag vicklar på dem dagligen o hoppas att de släpper annars får vi ta oss en vända till veterinären för att dra dem. Men i vilket fall känns det inget roligt o åka när man redan på förhand vet att det kommer gå åt skogen. Jaja, jag har ju i princip till lördag på mej o bestämma mej om jag åker eller inte på söndag, men som det känns nu så stannar jag hemma.

Planerna framöver är väl att vänta in löp på Smilla o Hulda, hålla tummarna att parning, valpning och kanske framför allt valptiden kommer gå smärtfritt denna gången. Att försöka få till ett hem här i skogen igen och komma över lite känslomässiga bergodalbanor. Självklart ska Griffarna Kerstin o Maggan få sina egna sidor, Kackelgården även så, men ni får vänta lite till....tills orken o lusten faller in.

2021-05-02

Det går så fort. Småttisarna är nu 5 och 6 veckor gamla och det är fullt ös medvetslös som är måttot numera. Mammorna börjar tröttna och min barnmorska Smilla har som vanligt tagit över det största ansvaret över bebisarna. Nån få tuttstund kan de få men mestadels är det hundfoder som gäller nu. 

Vi har fått en ny familjemedlem och ras här i kenneln <3 Vi hälsar stort välkommen till undebara lilla Kerstin <3 en svart liten Petit Brabancon! ÄNTLIGEN! Efter tjugo års tjat om att jag "någon gång ska berika flocken med en Petit" så har jag faktiskt fått fingrarna ur ars....och slagit till! Gosgrisan får en egen sida inom en snar framtid! Tusen Tack till Ulrica Simonsson på Army of Angels kennel för denna underbart härliga lilla energibomb <3

2021-04-13

Valpisarna växer o frodas! Selmas små är nu 3,5 vecka och det börjar röra sej i valplådan på darriga små ben <3 Tyras små på 2,5 vecka är större allihop än vad Selmas är så än en gång har fröken Tyra grädde i tuttarna :) Alla små mår bra och mammorna är så duktiga!

2021-03-27

Så har dom äntligen kommit, mina efterlängtade små ulltussar. Den 20/3 födde Selma tre st små. Två tikar och en hane, alla sobel. Förlossningen var snabb o smidig och Selma var jätteduktig förstföderska. Tänk! Jag har fått Selma-bebisar! Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma! De har fått tilldelat de ädla namnen Fäggebodens Kärleksört, Fäggebodens Kamomill och Fäggebodens Kastanj. En av tikarna kommer att stanna här hos mej i kenneln.

Den 25/3 var det Tyras tur. Återigen en mycket lång och utdragen förlossning och lilla älskade Tyran var riktigt trött på slutet. Men till slut kom det iallafall fem st små, tre tikar och två hanar, alla sobel. De har fått de ädla namnen Fäggebodens Lovesong to Zangrace, Fäggebodens Lovechild to Zangrace, Fäggebodens Lovestory to Zangrace, Fäggebodens Lovebird to Zangrace och Fäggebodens Loveletter to Zangrace. 

Tusen tack till Elaine Asserholt på Zangrace kennel för lånet av min egenuppfödda Yatzy - Fäggebodens Golden Star of Macontas - som stolt pappa till mina flickor!

Alla valparna är tingade, de flesta av er som erbjudits valp har blivit kontaktade, tre av er väntar fortfarande och jag kommer kontakta er så fort som möjligt! Om jag skulle missa någon av er (ni är jättemånga!! som vill ha valp) så ber jag så hemskt mycket om ursäkt! Hör ni inget från mej och fortfarande vill stå med på intresselistan till nästa kull, skicka mej ett mejl med en liten påminnelse!

2021-02-23

Då är det bekräftat genom ultraljud att det finns valpar i både Tyras och Selmas små magar <3 Enligt vet så såg hon tre st i Selmamagen och tre, eventuellt fyra i Tyramagen. Nu håller vi tummarna för små dunbollar här på Fäggebodens om en månad <3

2021-01-31

Oj, jättelängesen jag uppdaterade....lite kaos i livet, kan inte skylla på annat än dåligt med ork o engagemang helt enkelt. Romeo o Smilla fick en superhärlig kull på fem små ulltussar, fyra tikar o en hane. Alla har nu hittat sina nya familjer och flyttat hemifrån och vi önskar dem all lycka i livet! Nu finns de åtminstone att se under fliken J-kullen. Och även yrvädret Imma har nu fått sin egen sida äntligen.

Då efterfrågan på valpar är stor just nu så har jag parat två av mina tikar. Tyra och ÄNTLIGEN Selma!! Jag jublar inombords och hoppas hoppas hoppas att det tog sej på min tystlöpande lilla Semla nu när jag äntligen hann på hennes löp! Jag kommer att ultraljuda flickorna runt mitten på månaden och uppdaterar så fort vi fått svaren på om det finns några små puppisar som gror i gosemagarna <3 

Och ja, jag ska skärpa mej med uppdateringarna....

2020-09-12

Då har valpisarna flyttat till sina nya familjer och vi önskar dem all lycka i livet! Lilla Imma är förstås kvar här och sätter fart på tibbetanterna allt vad hon kan! Hon är heelt ljuvlig och det ska bli så spännande att följa hennes väg i livet!

Vi har parat :) Jag o Smilla tog oss en trip till Annica Wahlström på Afroditegårdens och hälsa på superhärliga Romeo. Dom parade vid flera tillfällen så nu håller vi tummarna för smått här igen om två månader! Vid intresse av valp från denna kombinationen skicka mej ett mejl och berätta lite om dej själv och vad för slags liv du kan erbjuda en valp från oss eller slå mej en pling så pratar vi vovve en liten stund!

2020-07-23

Nu har jag äntligen bestämt mej vilka som ska få valp från Siris kull, de båda har blivit kontaktade och tackat ja. Resterande har jag mejlat, och om det är någon jag glömt är det absolut inte med mening! Vill ni stå kvar på intresselistan till nästa kull så kontakta mej!

Småttingarna har nu fått sina namn:

Hane black/tan Fäggebodens Idyll. Tik sobel Fäggebodens Insikt. Tik tricolor Fäggebodens Imma. Valpisarna tjockar på sej även minstingen Insikt, hon är fortfarande mindre än sina syskon men hon följer sin egen kurva så fint. Tricolor tiken Imma kommer bo kvar här hos mej!

2020-07-10

Så är dom här, Fäggebodens I-kull. Natten till måndag födde Siri 3 små bebisar på dag 58/59. Lite tidigt men allt har gått bra. Två tikar och en hane med färgerna particolor (tricolor??) sobel och black/tan. En tik kommer stanna här i kenneln. Nu kommer det svåra, ni är jättemånga intresserade och som sagt jag har bara två valpar till salu så det kommer bli svårt att välja hem. Jag ska i största möjliga mån svara er alla när jag tagit mitt beslut om vilka hem som blir bäst för mina bebisar. Om jag skulle missa någon av er så är det absolut inte med mening, utan helt enkelt för att jag blivit både nedringd och fått massor av melj och meddelanden. Men jag hoppas att jag har koll på er alla!

2020-06-29

Tänk vad 8 veckor går fort! Nu har alla valparna flyttat till sina nya familjer och här hemma blev det tomt som i graven! Vilken tur att Siri struttar runt med tjockis-magen, om tio dagar är hon beräknad :)

Lycka till i livet H-kullen <3

Eleonora Salisbury-Sonefjord i med lilla Kiddo, Fäggebodens Heta Hunk

Mona Engholm med lilla Lovis, Fäggebodens Hjärtliga Hjortron

Anneli Vestlund med lilla Rut, Fäggebodens Härliga Hallon

2020-06-09

Då har vi gjort Ul på fröken Siri o visst finns det ett gäng bebisar därinne <3 Valparna beräknas komma den 10 juli. Nu håller vi tummarna att alla är friska o fina!

Ulltussarna är nu fem veckor och det är fullt ös i valplådan! Alla mår bra och busar äter o skiter precis som det ska vara. Jättefina hem har de fått och hanen kommer få en fodervärd i Falun och är tänkt bli min nya avelshane <3

2020-05-19

Smågrisarna är nu 2 veckor och tjockar på sej mer o mer för varje dag och mår så bra <3 Mamma Tyra är jätteduktig på att ta hand om sina bebisar. Nya bilder ligger ute på de små under fliken H-kullen och alla små hjärtan har öppnat sina ögon.

Jag har parat! Parning är skedd mellan Skogsälvan's Ariana Grande "Siri" och Fäggebodens Fräcka Fridolf "Smaug". Nu håller vi tummarna för friska fina bebisar i mitten på juli. Jag kommer göra ett ultraljud på damen ifråga efter dag 28.

2020-05-04

Så har dom äntligen kommit våra efterlängtade Tyra-Messi bebisar <3 Igår kväll föddes två flickor o en pojk. En fjärde liten tjej kom oxå men tyvärr så blev hon en änglavalp rätt omgående. Det var en lång och utdragen förlossning på sammanlagt 19 timmar. Tyra låg i förarbetet i 15 timmar och krystarbete i 4 timmar. Men lilla gumman fixade det fint fast hon var trött <3 Gullebarnen har fått namnen Fäggebodens Heta Hunk, Fäggebodens Härliga Hallon och Fäggebodens Hjärtliga Hjortron.

Tyvärr är det ju så att det bara blev tre valpar och kön efter valpar är lång, jag kommer även spara hanen själv på foder. De två som har fått valp denna gång har blivit meddelade detta. Till er andra som väntar så är ni varmt välkomna att stå kvar i kön till nästa kull och om ni väljer att göra så får ni gärna höra av Er till mej igen så jag vet vilka som fortfarande är intresserade! Jag har lite planer inom den allra närmsta framtiden och om de går i lås kommer jag skriva om det redan nästa vecka :)

2020-04-14

Enligt ultraljud har vår lilla Tyra minst tre små bebisar i magen. Så i början på maj kommer det valpisar här på Fäggebodens <3

2020-03-08

Nu har vi bott i nya lägenheten i 3 veckor och det börjar likna ett hem så smått. Det har varit långa och jobbiga veckor men jag börjar känna livet i mej komma tillbaka sakteligen. Jag hade tänkt lägga kenneln på is ett tag framöver men efter lite eftertanke så känner jag att nej, jag behöver hunderiet och all glädje det ger mej i mitt liv just nu. Jag behöver få känna glädje i all tråkighet och att få längta efter och se fram emot något roligt. Därför beslutade jag mej för att göra parningen mellan Tyra o Messi som planerat. Kärleksparet fattade genast tycke för varandra och vi har fått till en fin parning. Så nu håller vi hårt i tummarna och hoppas på goa små lurvtussar i början på maj!

2020-02-10

Det blir sällan som man tänkt sej.... Livet tar sina vändningar vare sej man vill eller inte och här blir det nu skilsmässa. Jag och Alma o fyra av tibbarna kommer flytta in i en lägenhet i Vikmanshyttan inom kort. Hönsen och katterna blir kvar här på gården med Janne, Minigrisarna söker ny familj, Vera är såld till en supermysig familj i Östersund och mina älskade nalle-flickor har fått kommit tillbaka till sin uppfödare.

Jag kommer i möjligaste mån att fortsätta med kenneln, lägenheten är stor nog och har egen ingång och trädgård så möjligheterna finns. Det som saknas nu är ork och engagemang men det kanske kommer tillbaka med tiden.

 För övrigt så finns jag här för alla mina valpköpare precis som vanligt <3

2020-01-13

 

Tiden går så fort! Valparna har flyttat till sina nya fina familjer och ett nytt år trätt in. Lilla Vera har vi kvar här förstås så lite valpgos blir det fortfarande. Just nu händer inte så mycket i kenneln. Selma o Smilla är anmälda till specialen 1/2 och vi väntar på Tyras löp, o väntar....o väntar o väntar.....

2019-11-18

 

Valparna är nu 5 veckor gamla och dom växer så det knakar. Nu har dom fått flyttat ut till en större hage i vardagsrummet, och busandet har börjat på allvar! Dom är helt gudomliga mina små skruttar

2019-10-22

Här går vi o väntar o väntar på Selmas löp, o när hon väl löper så löper hon (ännu en gång) TYST. Gjorde ett prog test igår, och javisst är det försent :( Inte så mycket att göra, bara att vänta till nästa löp och samtidigt hålla tummarna att jag då märker det i tid. Såna här gånger önskar jag att jag hade en hane hemma som "skvallrar". Ja ja, bara o bryta ihop o komma igen. Borde ju vara van vid väntan vid det här laget......

Nu är dom äntligen här! Fäggebodens G-kull, 1 tik o 3 hanar som föddes den 14/10. Det var en lång o utdragen förlossning men duktiga Siri fixade det galant

Vi har även berikat kenneln med en ny ras! Två "små" nallebjörnar vid namn Grynet o Ebba, två helt underbara Newfoundland-flickor. Vi önskar er ett varmt välkomna hem till oss och ett stort tack till Inger Munkvold för att vi fick äran o förtroendet att köpa dessa härliga nallar <3

Det har även varit lite utställningar i sommar:

Västerås 21/7

SELMA: Medelstor, feminint huvud, bra skalle bra ögon, tillräckligt nosparti, något lång underkäke, bra bett, välplacerade öron, bra hals o rygg, välburen svans o tillräcklig lårbredd, tillräckliga vinklar bak något kort bröstben, tillräckliga vinklar fram, kunde ha något mer markerat förbröst, något tunn bröstkorg, bra päls, rör sej med mycket kort steg fram. VG 3plac ukl

SMILLA: Medelstor, feminint huvud med bra skallparti, bra ögon, skulle ha ett kraftfullare nosparti o en kortare underkäke, välplacerade öron, bra hals o rygg, välburen svans, något smala lår, tillräckliga vinklar bak, bra kropp, framskjutet skulderparti, något knappa vinklar fram, bra förbröst, rastypiska framben, bra päls, rör sej med något kort steg. Exc 2plac jkl

Tibethund 5/10-19

SELMA: Något kortkroppad tik, bra skalle, bra öron, kunde ha lite bredare underkäke, bra hals, kan vara bättre vinklad fram, välvinklad bak, något lågt ansatt svans, ej i bästa päls idag, rör sej väl. VG oplac ökl

SMILLA: Ung tik med bra huvud och lågt ansatta öron, bra hals något lågt ansatt svans. Tillräcklig kropp o benstomme. Lovande päls bra överlinje när hon rör sej. Rör sig väl fram o bak. Exc 3plac jkl

HULDA: Ung tik, hon har för rund skalle o lågt ansatta öron, önskar mer utfyllt nosparti, bra hals, välplacerad svans, hon behöver utvecklas i kroppen. Bra pälskvalitet. Rör sej med något kort steg. VG 4plac jkl

2019-09-15

Parning är nu skedd mellan Siri o Prinsen och enligt UL finns minst 4 små bebisar i Siris mage

2019-07-05

Då har vi återigen sorg här på Fäggebodens. Vi har förlorat vår älskade Majken i en sorglig olycka. Smärtan o sorgen över henne gör ont ända in i benmärgen och jag tycker verkligen att livet är så orättvist just nu. Nu räcker det med käftsmällar, jag orkar inte ta så mycket mer...

2019-06-17

Nu har vi klarat av årets Leksand-utställning. Inte alls nöjd med resultaten. Visst inte hela världen, jag fick ett excellent o två VG. Men just själva domaren gjorde så det låg en skugga över dagen. Gillade varken honom eller hans attityd och han slängde ut de dåligaste kritikerna hit o dit o klankade ner onödigt mycket på många av hundarna. Varm kram till alla som blev "utsatta" för både dålig kritik och onödiga kommentarer.

SELMA: Bra storlek, aning kort, välplacerade öron, kunde önska ett kuddigare nosparti, välburen svans, alltför kort i sina rörelser, utmärkt temperament. VG

SMILLA: Bra storlek, trevligt huvud med välplacerade öron, lagom hals, skulle önska en planare rygg, tillräckliga vinklar, ngt lös i sina armbågar, rör sej ok runtom men skulle önska en bättre rygglinje i rörelse, utmärkt temperament. Excellent

MAJKEN: Bra storlek, ngt lågt placerade öron, skulle önska en planare rygg o bättre utfyllt nosparti, tillräcklig benstomme, rör sej med tillräckliga steg, behöver borstas stora tovor i sina byxor. VG

Mycket i denna kritiken jag inte håller med om, Selma är inte kort! Smilla HAR plan rygg! Majken har jättefina kuddar! Faktum är att hon är den av mina tibbar som har bäst kuddar! Hon har också plan rygg. Hon hade två små tovor längst in i sina byxor, visst slarvigt av mej absolut, men onödigt skrivet på kritiken!

Jaja, bara o bryta ihop o komma igen. Har precis anmält samma tre flickor till Västerås den 21 juli så hoppas vi på bättre resultat då!

Jag har fått tillbaka Fäggebodens Fräsiga Frasse som numera går under namnet Skorpan. En STOR pojk, men cool lugn o go. Har dock ett litet problem med män som han absolut inte tycker om så den biten får vi jobba lite med.

Önskar Er alla en trevlig sommar så ses vi kanske i Västerås?!

2019-06-05

Nu har det hänt en massa sedan jag skrev sist igen. Tyvärr blev det ingen utställning i Eskilstuna, istället hamnade jag på sjukhus med blödande magsår så tiden fram till nu har gått till att ta det så lugnt som möjligt.

Men vi hann iaf med Rocklunda Västerås, med blandade resultat:

TYRA: Söt feminin tik, bra proportioner, välformad skalle, kunde ha mer utfyllt nosparti, bra överlinje, markerat förbröst, tillräcklig volym i sin bröstkorg, tillräckliga vinklar, rör sej med bra steg, borde ha bättre hållning, vacker päls. VG, 1 kk

SMILLA: Feminin tik, bra proportioner, välformat huvud, vackra mörka ögon, kort hals, framskjuten skuldra, markant förbröst, välformad bröstkorg, ngt länd, rör sej väl från sidan. VG, 4 kk

MAJKEN: Vacker tik, bra proportioner, särdeles vackert huvud av lagom storlek, snygg överlinje, välmarkerat förbröst, lång välformad bröstkorg, välvinklad, bra ben o tassar, rör sej väl, ytterst välpresenterad. Excellent, 3 kk

Nästa utställning blir Leksand nu den 16 juni. Har anmält Selma, Smilla o Majken. Hoppas vi ses där!

Vår älskade Molly har hittat ett eget hem där hon får spendera ålderns höst, hon kommer få bli Säffle-bo och vi önskar henne all lycka i sin nya alldeles egna familj <3

Jag har funderingar på att sätta ut Siri på foder då det är lite surigheter i flocken just nu, vid intresse hör av er på telefon eller mejl och berätta lite om er själva.

Nu har även Hulda fått en egen sida!

2019-03-17

Vi säger välkommen hem till oss Fläderlyckans Hulda, en jättesöt liten B/T tik som jag deläger tillsammans med Elsie Huhtapalo på Fläderlyckans kennel. 

Nu inväntar vi specialen i Eskilstuna 6/4. Majken, Smilla och Siri är anmälda. Debut i ringen för Majken och debut i junior för Smilla! Så spännande! Sen kommer även min uppfödning Fäggebodens Fräcka Fridolf att ställas så även där ska det bli väldigt spännande att se hur det går!

Hoppas vi ses!

2019-02-10

Jaha, nu var det ju meningen att jag skulle uppdatera resultaten från rasspecialen i Arninge. Men tyvärr kom vi aldrig iväg. Jag blev hemma med liten sjuklig Selma istället. Vi åkte in akut till Falu Djursjukhus och det visade sej att hon fått lunginflammation till följd av en böld i halsen. Riktigt risig var hon där ett tag, och jag var rädd att jag skulle förlora henne! Tre dagar låg hon inlagd i Falun och därefter har hon ätit antibiotika och antiinflammatioriskt i tio respektive sju dagar. Var in på återbesök i fredags och snabbsänkan var fortfarande för hög på henne så de satte in ett par extra dagar med antibiotikan. Återbesök igen nu på fredag som kommer. Sakta men säkert börjar hon bli hund och sej själv igen, men fy vilken pärs det har varit.

Nu hoppas jag vi klarar oss från sjukdomar o tråkigheter ett tag! Vi tar nya tag till nästa utställning som borde bli Eskilstuna, om jag inte missminner mej.

2019-01-13

Gott Nytt År på er allihopa! Nästan ett halvår har gått sedan jag gjorde den senaste uppdateringen. Ett rätt jobbigt halvår i det personliga livet och därför har kenneln varit lite åtsidosatt, men men, nu försöker vi lägga det jobbiga bakom oss och fokusera på en ljusare (förhoppningsvis) framtid! Men lite hundpyssel har vi hunnit med mellan tråkigheterna iaf!

En ny goding har hittat hem till oss! Vi säger välkommen till världens underbaraste lilla Majken och tusen tack till Ann Rode på Mic Mac för detta lilla underverk! Jag vill också säga grattis till Elsie på Fläderlyckans Kennel som har fått en kull med fem små underverk mellan vår Pappi o hennes tik Qriss. 

Två av våra tikar har fått nya hem. Älskade lilla Esther som varit till salu så länge har nu äntligen hittat världens underbaraste hem i Växjö hos Louise Bernshed, jag önskar er ett långt o lyckligt liv tillsammans! Min lilla Prillis har flyttat lite hastigt o lustigt, hon var väl inte direkt till salu men när min en väninna (eller snarare hennes make) kommer och kärar ner sig så hemskt så kan jag ju inte säga nej! Och med tanke på att hon bor nästgårds så känns det heller inte som hon flyttat på det viset. Stort lycka till Sofia o Tapio Konttijärvi på kennel Tivars Tassar med Millan (Prillan). Om allt går som det ska kommer hon även att få en kull valpar där <3

Mina valp o parningsplaner har fullkomligt raserat. De två kullar jag hade planerat nu resulterade i ingen kull alls tyvärr. Parningen mellan Molly o Musse ville sej inte alls, vi provade även med vackra Mio (Gamla Herrgårdens Rigoletto) och där fick vi åtminstone till en parning utan häng, men tyvärr visade UL att hon gått tom. Så det blev ingen sista kull på Mollysan, nu har hon fyllt sju år och gått i pension. Kommer dock ställa henne i veteran när det är dags! Parningen mellan Siri o Prinsen ville sej inte heller. Prinsen jobbade duktigt på ända in i det sista till Siri löpt över, men han lyckades tyvärr inte få till det. Nu var det ju första gången han försökte para så vi tar nya tag till nästa löp, vilket borde bli runt maj, och hoppas han fixar det då! Är väldigt nyfiken på denna kombination och det är Macontas linjer i båda föräldradjuren och eventuellt kan en fin liten tjej få stanna här hos oss. Jag hoppas även kunna para min Selma framåt hösten om allt vill sej väl. Har däremot ingen hane bestämd på henne ännu. 

Ett par utställningar har vi hunnit med, Tibethund och SvKTR inoffen i Eskilstuna.

TIBETHUND 29/9-18

TYRA: 9 mån ännu mkt valp i sitt huvud, feminint huvud, välansatta öron, vackra hartassar, bra utvecklad i kroppen, bröstbenet borde vara längre, har tid att utvecklas behöver den. Bra svansplacering ngt tätt buren mot ryggen. Behöver mer muskulatur och stomme, mer stabilitet i rörelserna. Very Good jkl

SELMA: 1 åring med nätt feminint huvud. Rejält underbett med välmarkera haka som oxå är djup, tillräckligt vinklad fram, stram rygg, samlad tik, bra höjd på svansen ger balans till huvud, tilltalande modell, bra spänst i sina rörelser, rör sej med bra steg, trevligt temperament. Excellent, 4 bästa tik jkl

SvKTR inoff Eskilstuna 24/11-18

SMILLA: Bra fem. huvud o uttryck, mörka ögon, välansatta öron, bra hals, välvinklad fram o bak, välansatt svans, mkt bra kropp, rör sej med bra steg, välvisad. HP, BIM, vlpkl 4-6 mån

SELMA: Mkt bra fem. uttryck o huvud, mörka ögon, välburna öron, lagom hals, utm kropp o rygglinje, välvinklad fram o bak, bra päls, rör sej med bra steg, kunde ha bättre svansbåge. Exc, oplacerad ökl

Det närmaste inplanerade nu är Tibbespecialen i Arninge, Täby. Jag har slagit på stort och anmält fyra av flickorna Majken (ringdebut), Smilla, Selma o Siri. Jag ska försöka få fingrarna ur ..... och uppdatera direkt efter utställningen som går av stapeln den 2 februari. Hoppas vi ses där!

2018-08-11

Nu har det gått sådär oförskämt lång tid sedan sista uppdatering igen...skäms på mej och massor har hänt! Vi börjar med lite utställningskritik:

Inoff i Näs, Avesta 2018-07-07

SIRI: Feminin tik m. bra könsprägel. Välburet huvud m välpacerade öron. Bra hals o överlinje. Bra förbröst o bröstkorg. Välansatt svans. Bra benstomme o vinklar. Bra päls. Välgående. HP och BIR

TYRA: Ultrafeminin tik vackert uttryck. Bra könsprägel. Bra skalle m välplacerade öron. Bra hals o överlinje välansatt svans. Bra benstomme o vinklar. Bra päls. rör sig väl. Trevligt temperament. HP och BIR BIS-3 valp!

 Inoff i Möklinta 11/7-18

TYRA: 7 mån Feminint uttryck, små välburna öron. Välformade ögon, kunde ha ngt kuddigare nosparti. Utm hals förbröst o bröstkorg. Utm vinklar. Rör sig med tillr steg från sidan. Bra pälskvalite. 4 plac 

SELMA: 10 mån. Utm feminin helhet. Mörka välformade ögon. Välburna öron. Frina fransar. Väl markerad u-käke. Utm hals o förbröst. Tillr. bröstkorg. Balanserade vinklar. utm tassar fina penselhår. Rör sej mkt väl när hon vill. utm pälskvalite. HP BIR-valp

PRILLAN: 10 mån. Utm helhet. Välburna öron. Utm kuddigt nosparti. Välformade ögon. Bra hals. Utm förbröst. Välformad bröstkorg. Utm vinklar. Utm ansatt o buren svans. Utm pälskvalite. Rör sej med utm steg o resning. HP 2 plac

SIRI: Utm helhet. Feminint huvud. Välburna öron och välformade ngt ljusa ögon. Bra nosparti. Utm hals. Tillr förbröst. Korrekta tassar fina penselhår. Rör sig med utm steg. Ngt trångt framifrån. Ngt mkt ull i pälsen för dagen, gör att hon ser tung ut. HP 2plac

Officiell Västerås 2018-07-21

TYRA: Feminin tik av god typ o helhet välproportionligt huvud skall breddas och utvecklas i huvud god skalle välplacerade öron god hals o överlinje välansatt svans skall djupas o utvecklas i kropp. Önskar nkt rakare framben, rör sej bra från sidan behöver stabiliseras fram o bak god temoerament.

SELMA: Något liten o späd av fin typ, välformat huvud med gott uttryck, fina mörka ögon, bra hals, bra överlinje, bra svans, harmoniska vinklar fram o bak i rastypiska rörelser. Excellent 2 plac

PRILLAN: 10 månader gammal tik, fina proportioner, välformad skalle, fina ögon, icke korrekt underbett fin svans, fin kropp ngt lätt benstomme, ngt välvd över sin länd, ett lite avfallnande kors, fin päls, vill inte helt visa upp seg på backen trevligt temperament. VG

SIRI: Utm typ välformat huvud, välansatta öron, fina mörka ögon, harmoniska vinklar fram o bak, blir ngt tung i sin kropp i förhållande till sin benstomme, välansatt o buren svans. bra päls men i lite mesta laget på kropp. Excellent 

Framtidsplanerna i nuläget är utställning Sollentuna Tibethund, eventuellt nån inoffare om jag ramlar över någon i närområdet. Väntar in löp på Siri o Molly och håller tummarna.

Vår älskade Esther är till salu! Jag har beslutat att inte använda henne i avel pga hennes bett och därför tycker jag hon förtjänar ett alldeles eget hem där man bara bryr sej om henne. Hon om någon är verkligen värd det

Valparna har fått jättefina hem

Jag har oxå blivit med valp

2018-06-29

Nu har Tyra äntligen fått sin egen sida! Jisses va seg jag är på uppdateringarna... Sex veckors bilder ligger ute på F-pojkarna och idag har Prillis blivit en stor tjej och har kommit igång med sitt första löp!

2018-06-19

Nu har det gått sådär oförskämt lång tid sedan senaste uppdatering igen, fy på mej! Ska försöka bättra mej!!

Nu har äntligen F-pojkarna fått sin egen sida. Bättre sent än aldrig ;) Pojkarna äter o skiter o växer o frodas precis som dom ska. Två små underbara julgrisar som tultar omkring här. Båda har hittat nya fina familjer och kommer flytta hemifrån om ca 3 veckor. Usch va tomt det kommer bli!! Letar fortfarande b/t tik till mej själv.....

Vi hade anmält till Norrköping, och inte kom vi iväg dit heller. Den här gången slog magsjukan ner som en bomb o sängen hemma var det som hägrade den helgen. Men en liten inoff har vi hunnit med, och sen Leksand förstås!

FAGERSTA SRUK INOFF DRIVE-IN

TYRA: 5 mån trevlig tik. Korr huvud. Ansatta öron. Tänder o bett UA. Bra längd på kroppen. Bra pälskvalitet. Bra vinklar runt om. Korr ansatt svans. Välvisad. Lovande. HP. BIR-valp, HP, BIS-4 valp.

SIRI: Tibetansk tik 3 år. Vackert huvud, korrekt ansatta öron, bra över o underlinje. Tänder o bett ua, bra förbröst, bra pälskvalitet, korrekta vinklar, rör sej väl. Hp. BIR öpkl, HP, utslagen KK

PAPPI: 8-årig hane av hög kvalitet. Tänder o bett ua, välansatta öron, välutvecklad bröstkorg, välvinklad runt om, korrekt ansatt svans, rör sej väl. Hp. BIR-veteran, BIS-4 veteran

Jättenöjd med den dagen i supertrevligt sällskap :D

LEKSAND

SELMA: 8,5 mån, trevlig helhet, fina prop, välformat huvud, utm hals överlinje svans o bakställ, utm förbröst o djup, kort bröstben, lovande, står bra på sina ben o fötter, rör sej lite underställt från sidan annars ok. 2 bästa tikvalp

PRILLAN: 9 månader, trevliga prop, för dagen inte helt bekväm i situationen, feminint välformat huvud, väl ansatta öron, bra hals, välvd rygglinje för dagen, tillräcklig kropp för åldern, kort bröstben, annu lite pälsfattig, rör sig lite underställt, behöver tid att träna. VG

MOLLY: 6,5 år, trevlig helhet, välformat huvud, välburna öron, utm hals överlinje svansbåge o bakställ, bra förbröst, ganska bra bröstben, rör sej väl från alla håll. 2 bästa tik öpkl, CK

SIRI: 3 år, för dagen inte helt bekväm i situationen, bra prop, trevligt huvud, välburna öron, fin hals, ganska bra överlinje, skulle kunna vara stoltare över svansen, ganska bra kropp, kort bröstben, rör sej ok men saknar energi. VG

Som vanligt en alldeles underbar dag runt tibberingen. Dock var det varmt....varmt som satan var det....

Nu i Juli har vi en liten inoff för Tyra o Siri i Avesta. Sedan blir det inoff i Möklinta för Tyra, Selma, Prillan o Siri. Och sist men inte minst Västerås för samma fyra vovvisar i slutet på Juli. Sen får vi se hur augusti kommer se ut! 

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR!!

 2018/05/15

Den 12/5 kom dom äntligen Lisa o Pappis efterlängtade valpisar! Två små (nja..) hanar såg dagens ljus. En svart med vita tecken och en sobel. Förlossningen var rätt långdragen, och Lisan var trött o slut efter att ha fött fram en på 264 gram o en på 242 gram, men allting har gått bra och pojkarna tuttar på o växer för varje dag. Jag hade ju tänkt spara min efterlängtade svarta tik från den här kullen, men eftersom det sällan blir som man tänkt sej så blev jag ju utan tyvärr. I och med det kommer jag nu leta efter framför allt en b/t tik men även svart, så om någon vet med sej en sådan parning i framtiden får ni gärna höra av er :)

Parningen mellan Molly o Musse tog sej tyvärr inte och Molly har gått tom. Men vi tar nya tag med samma kombination till hennes nästa löp, och håller tummarna stenhårt att det blir ett gäng härliga Molly-Musse bäbisar här i kenneln till senhösten.

Har precis anmält Molly, Siri, Prillan o Selma till Leksand. Och eftersom utställningen sker på självaste födelsedagen för Prillis så debuterar hon i Junior medan Selman fortfarande får springa med minstingarna :) Men först tar vi o ser fram emot Norrköping! Håller på o längtar ihjäl mej eftersom jag aldrig kom iväg till Västerås :/ Men nu tar vi nya tag!

F-kullen kommer få sin egen sida här så fort jag får ork o tid att sätta mej o göra en ;) Men jag kan iaf avslöja att namnen blir "Fäggebodens Fräsiga Frasse" och "Fäggebodens Fräcka Fridolf" :D

2018-04-23

Nu har vi varit på ultraljud, Lisa o jag. Två små bebisar såg vi i lilla magen

2018-04-09

Nu har det gått en 1,5 vecka sedan jag o Molly var o hälsade på underbara Musse, Sippans Keep that loving feeling. Inget häng men nån parning utan häng lyckades han med. Det har ju hänt förr att det blir valpar ändå, så vi håller tummar o tår här hemma att det blir ett gäng sötisar om ett par månader.

2018-03-26

Då har årets Eskilstuna gått av stapeln. Tänk att det alltid är så trevligt runt tibberingen! Tibbefolk är verkligen utomordentligt skitmysiga :) Vi har så himla trevligt när vi är iväg :) Jättenöjd med dagens resultat, vovvarna skötte sej bra tycker jag, Prillan prillig o valpig men superglad o duktig att visa upp sej. Selma lite tillbakadragen och ville inte riktigt börja springa utan tyckte hon satt rätt bra där på sin lilla rumpa, men tillslut så kom hon igång och visade upp sej riktigt duktigt. Pappi var lite halvtjurig dagen till ära men till slut så lugnade han ner sej. Nu tar vi nya tag till Västerås, Rocklunda i slutet av April. Samma vovvar anmälda även denna gång. Kritiken på grisarna nedan:

Prillan: Particolor bitch with a lot to like when she pulls herself together, correct body length to hight, good size and body to leg proportions. Good front and rear angulation, correct scull size in proportion to body, good neck, topline needs to settle and tailset is a bit low, good pigmentation, good earset and size, good eyeshape and colour, good (ser inte vad det står) on muzzle, bite is level. 1 tik valpklass 6-9 mån

Selma: Very much a little baby, lovely head with good mouth, good width and depth to u-jaw. Correct eyeshape, good pigment. Scull is small with correct earset. Correct topline with high set tail, shoulders are a little straight and upperarm is to short which affects the balance, and she looks low to the ground. Good harefeet, made the most of herself on the going would be great if she carried sher tail more often, wich comes with experience. 3 tik valpklass 3-9 mån.

Pappi: Male with nice balance, level topline, good tailset tail carried high, good spring of rib, ribcage goes for back, good lay of shoulder, correct upperarm, good neck, correct scull size in prop. to body, ears are a little thick, good eyeshape and colour, good length of muzzle, lovely harefeet, moves wide in front and carries a bit to much weight. 4 hane veteranklass

Vill ge en extra eloge till en helt underbar domare som verkligen tog sej tid för varje hund, på deras egen nivå. Ställer mer än gärna för honom igen!

2018-03-17

Våra älsklingar Lisa o Pappi har nu parats och vi håller tummarna hårt för ett gäng sötgrisar om ett par månader :)

För övrigt löps det för fullt här, 4 tikar och ridskola de lux :D Och om ett par veckor åker jag o Molly till Orsa o hälsar på otroligt vackra Musse. 

Nu blev det ju två kullar samtidigt igen, som jag INTE skulle ha.....men båda flickorna fyller sju och båda löper samtidigt och detta blir deras sista kullar och sedan får de gå i pension. Mina fina duktiga gummor

2018-02-27

Lite roligheter har hänt i kenneln. Goaste lilla Tyra har fått flyttat in hos oss. En underbar liten parningsvalp mellan Pappi o Vanja som farmor inte kunde motstå :D Tack Elaine på Zangrace kennel för denna lilla underbaring!

Lisa löper, nu håller vi tummarna att vi får till en parning mellan henne o Pappi. I sådana fall blir det hennes andra o sista kull.

2018-02-02

Då var SSTS specialen i Arnige över för detta år och jag är mer än nöjd med resultaten. Av tre anmälda blev två BIM och det är ju inte fy skam! Här kommer kritiken:

Prillan: 4 månader, fina proportioner, välformat huvud med fint uttryck, väl ansatta öron, fina läppar o haka, bra hals, överlinje, svans, kors o bakställ, tillräcklig kropp för åldern dock mkt kort bröstben, välformade tassar, kniper ännu lite med armbågarna står därför lite east/west, rör sig kavat med fint sidosteg, ännu lite löst i fronten. BIM-valp HP

Selma: 4 månader,fina proportioner, välformat huvud, lite tunga öron, fina läppar o haka, utm hals, överlinje, kors, svans o bakställ, bra front, välformade tassar med lovande behåring, tillräcklig kropp för åldern dock mkt kort bröstben, lite korta men dock harmoniska sidosteg. 2 vpkl 4-6 mån HP

Pappi: 8 år, trevlig helhet, fina proportioner, välformat huvud, välburna öron dock något luftiga, fint nos + hakparti, utm hals, kors, svans, överlinje + bakställ, välvinklad fram, utm kropp med bra längd på bröstbenet, utm tassar med fin behåring, bra pälsmängd. Rör sej ännu med stil. BIM-veteran

Jag vill även passa på att tacka mina flickor Amanda o Monicka, för all hjälp i o utanför ringen! Ni är guld värda!

Nu väntar vi in SSTS-specialen i Eskilstuna 24/3. Prillan, Selma o Pappi är anmälda. Längtar!!

2018-01-05

Vårat 2018 börjar i stor sorg då vi har förlorat vår älskade Ålga. Sorgen o saknaden är obeskrivlig. Den underbaraste av underbara finns inte med oss mer. Vila i frid min finaste vackra. Vi ses igen <3

2017/12/01

Då har alla bebisarna fått sina egna hem! Och vilka underbara valpköpare jag har hittat! Jag önskar Er alla stort lycka till med era nya små familjemedlemmar <3

Planerade parningar är uppdaterad och ni kan se mina planer inför 2018. Nu tar vi det lugnt ett tag, pustar ut, planerar och firar lite jul så tar vi nya tag till nästa år!

2017-10-30

Nu är det bara älskade lilla Eclipse kvar som söker en alldeles egen familj. Till honom söker jag en utställningsintresserad ägare, alternativt att jag kan låna med honom och ställa ut honom. För övrigt är han den goaste lilla lurvtussen som finns!

2017-10-28

Nu finns det två valpar kvar att tinga! Underbaraste hanen Eclipse söker ett utställningsintresserat hem, alternativt att ni bor så jag kan låna med honom på utställningar. Och vackraste lilltjejen Diana Ross längtar efter en alldeles egen familj som vill skämma bort henne med massvis av kärlek!

2017-10-09

Nu har småttingarna äntligen fått egna sidor! Ursäkta dröjsmålet, men det händer lite mycket i livet just nu.

Puppisarna växer så det brakar, D-kullen utforskar nu hela valplådan och låter sej smaka riktig mat. E-kullen börjar så smått röra på sej, har fått provat mat men ännu är det ingen större hit, mammas mjölk är fortfarande no1.

Fäggebodens Dolly Parton och Fäggebodens Endless Love kommer att stanna här i kenneln. De andra fyra är till salu. När det gäller sobel hanen Eclipse ser jag gärna att han kommer till en utställningsintresserad familj!

Intresserad av valp?? Slå en pling eller skicka ett mejl och berätta lite om dej själv!

2017-09-17

Nu är dom äntligen här!! Fäggebodens D och E kull <3

10/9 fick Siri och Fille tre små underbara parti-bebisar. Förlossningen gick fort och hon var jätteduktig! 2 flickor och en pojk. Fäggebodens Dolly Parton, Fäggebodens David Bowie och Fäggebodens Diana Ross. En tik stannar i kenneln <3

16/9 fick Molly och Ludde tre små gorumpor. Denna förlossning var dock långdragen och dryg och Molly är rätt medtagen, men nu så börjar hon piggna på sig. Även denna kull består av två flickor och en pojk. Sobel tik, parti tik och sobel hane. Fäggebodens Endless Love, Fäggebodens Eternal Flame och Fäggebodens Eclipse. Sobeltiken stannar i kenneln <3

2017-08-14

Då är damerna inne i halvtid. Fortfarande lite osäker om det är valpisar i magarna men båda flickorna har då alla tecken, så jag både hoppas och tror det blir två fina kullar här på gården i mitten på september! Har funderat och velat lite fram och tillbaka om jag ska ultraljuda eller inte....maken o plånboken säger nej, min nyfikenhet skriker högljudt JA....vi får se vem som vinner ;)

2017-07-19

Nu händer det grejor här på gården!

Siri o Filli är nu parade med två fina hängningar och vi hoppas på en härlig kull ulltussar i september!

Molly o Ludde är nu parade med en riktigt fin hängning och vi hoppas på ett gäng kanonbebisar i september!

Jag kommer att behålla en tik ur båda kullarna så håll tummarna att det kommer ett par riktigt fina flickor som får stanna här <3

Är ni intresserade av valp ur någon av dessa kullar, hör av er så pratar vi vovve en stund :)

2017-07-04

ÄNTLIGEN löps det ordentligt här på Fäggebodens!! Både Siri och Molly har kommit igång och nu inväntar vi rätt dag för parning ❤ som jag har längtat och väntat! Nu håller vi alla tummar att parningarna genomförs med lyckade resultat! Siri ska ju få träffa tjusiga Fille, Blackrills Fimbul och Mollys tilltänkta pojkvän kommer att bli en liten surprice...😀 En del av er vet redan, men för er andra kan jag berätta att det är nog bland den absolut finaste tibbe jag sett i hela mitt liv, och för mej en stor ära att jag får låna honom ❤ tilltänkta parningarna kommer ske den 15/7 och jag uppdaterar så fort dom skett 🙂

2017-06-30

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade sidan och jag ber om ursäkt för det, men ibland hinner liksom livet ikapp en och man hinner inte med sådant som man vill hinna med!

Siri har inte börjat löpa ännu! Däremot har liten Esther blivit stora damen och har sitt första löp. Lisa har börjat löpa idag så jag hoppas hoppas hon sätter igång Siri och Molly nu så att det ÄNTLIGEN blir lite puppisar här på Fäggebodens!

Esther har bettfel :( Hennes lilla lilla underbett blev rätt snabbt ett tångbett som nu tyvärr har övergått i ett litet överbett. Men jag försöker ha lite is i magen och jag kommer vänta in henne tills hon fyller året åtminstone så snälla håll tummarna för att det rätar till sej!!

Vi har varit i Leksand, allt som allt mycket nöjd med dagen och som vanligt är det alltid lika trevligt att träffa alla härliga tibbefolk :) Esther, Olga o Molly ställdes. Esther fick dock tyvärr avbryta då hon flippade ur över något när hon skulle upp på bordet. Men men, bara o bita ihop o gå vidare!

Olga: Correct dentation, correct head, good reach of neck, topline good, angulation good, movements ok. Exc, CK, 2 bästa tik uhkl

Molly: Correct dentation, pleasing head, good reach of neck, topline ok, angulation ok, good movement. Exc, oplac ökl

Inga nya utställningar är anmälda (eller jo, Olga en inoff i Gävle men det räknar jag inte) då jag har parningsplaner så vill jag vänta in flickorna innan jag bestämmer mej för fler utställningar.

 

2017-04-25

Då var årets Västerås avklarat med blandat resultat. Molly skruttan var halt och ville inte alls vara med riktigt vilket man kan förstå. Olga duktig som vanligt och Esther-monstret var just precis det....ett monster ;)

Esther: Normalt utvecklad. Ganska bra huvud. Ganska stora öron. Tillräcklig halslängd. Lite för lång i kroppen. Tillräckligt utvecklad bröstkorg. Normalt vinklad. Rör sig ganska bra, normal päls. 2 plac

Olga: Nice type and outlines. Nice head and expression. Good neck, excellent forechest. Good volume of body. Good topline and tail set. Good angulations and front feet. A bit soft front movements. Good side movements. Excellent, 4 plac

Molly: Nice type, nice head should be a bit smaller. Very well set ears. Good neck, good forechest and body and tailset. Good angulations. Correkt front feet. A bit narrow behind when up and down. Needs more drive behind. Lacks in elegance because of heavy body. VG

Vill rikta ett stort tack till mina flickor Amanda Heldt och Monicka Due Ödergaard för all hjälp i och utanför ringen! Ni är guld värda!!

Vi tar nya tag igen till Leksand. Och nej......Siri har inte börjat löpa än.....suuuuuuck!

2017-04-17

JAG ÄR VALPSUGEN! Siri struntar dock fullständigt i det och har nu skjutit upp löpet i över en månad 😥 Ja ja, bara o bita ihop och konstatera att den som väntar på nåt gott väntar ALLTID för länge....😉

Tibbespecialen i Eskilstuna är nu avklarad, och ja, vilken utställning....vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hårdare domare får man nog leta efter och hon delade ut både G och VG som smågodis. Som litet plåster på såren så blev i princip alla utsatta så det är bara o glömma och ta nya tag i Västerås till helgen! Det som gör mej lite ledsen dock är att Esther har utvecklat tångbett. Så snälla snälla ni ovan molnen gör så hon får tillbaka sitt fina lilla underbett när hon är färdigväxt ❤ Nu kommer kritiken på bruttorna:

Esther: Pale parti-color, Slightly domed scull, high earset, roundish eye. Narrow foreface. Level mouth. A little straight in front. Nicely balanced. Good body. Moderate angulation, level topline and good tailset. She needs to settle. Lively temperament. Needs time. 3 bästa tik valpklass

Olga: Black/tan. Moderate shaped scull, w good earset. Dark eye but lacking nosepigment. Slightly undershort. Good shoulder and corr. bow to bone. Balanced w moderate angulation. Good tailset and attractive coat and fringes. Good

Molly: Gold sable. Good shape to scull. Slightly short in foreface, good width to muzzle, slightly undershort. Good neck, well laid shoulder. Good body. Nicely balanced. Moderate angulation w harefeet and gloves. Corr tailset. Moving confidently. Very Good

Som sagt, nya tag i helgen. Vi ses på Rocklunda 🙂

2017-03-25

Lite sen uppdatering...ursäkta för det. Men här kommer iaf resultaten från årets Strängnäs!

Molly: Nice bitch, typical head, slightly domed skull, good muzcle, correct expression, strong neck, good body, correct front with hare feet with gloves, good coat. Moves quick, well presented, has a great attitude. CK, BT-4

Olga: Well balanced, good skull and muscle, a bit round in eye, good ears, good neck and body, correct tail, slightly bowed front with hare feet, moves quick and positive. Excellent, 2 bästa tik uhkl

Mycket nöjd med resultaten. Dagen kunde dock varit bättre då jag åkte o ställde med feber och bihåleinflammation. Men men, vad gör man inte....och det gick ju bra det med ;)

Nu tar vi nya tag till nästa helg och tibbespecialen i Eskilstuna. Molly, Olga och Esther ska ställas. Kul kul! För övrigt väntar vi fortfarande på Siris löp....och väntar och väntar och väntar...suck....

2017-02-11

Då har vi avverkat Smedjebacken, och vilken dag det har varit! Esther blev BIS-4 i valpshowen med 13 valpar! Förutom att hon VERKLIGEN har använt sig av sina röstresurser idag så skötte hon sej riktigt bra ;) Olga var exemplarisk som vanligt, dock fick hon en slät 1:a pris pga underbettet. Ja ja, bara o ta nya tag till nästa gång. Strängnäs blir det härnäst, sedan väntar Eskilstuna och Västerås. Kul kul :)

Esther: Söt feminin 4 mån tik av god kvalité. Vackert huvud. Korr bett o öronans. Bra vinklar. Bra rygglinje o svansansättning. Rör sej med bra steg. Pigg o Glad. BIS-4 Valpshow

Olga: Fint huvud, vackra ögon, väl ansatta öron, för stort underbett (tänder syns vid stängd mun) bra front, bra hals och rygglinje, tillr vinklar bak, fina tassar, bra päls och färg, trevlig. 1:a pris, oplac.

2017/01/31

Då var tibbespecialen i Täby, Arninge klar för i år. Fina resultat där min lilla Esther gick och blev BIM-valp och jag är mycket nöjd med dagen. Förutom feber och förkylning (ber om ursäkt till alla jag kramade på....) så är det alltid lika trevligt att träffa alla härliga tibbemänniskor o era finafina voffar <3

Esther: 4 mån tik, feminin huvud som behöver utvecklas lite grann, mörka aningen runda ögon, välburna små öron, utm benstomme, kattassar, mkt välvinklad runt om, bra kropp för åldern, trevligt temperament. BIM-valp 4-6

Olga: Feminin, med bra huvud + uttryck, utm topline, härlig kropp, stark bak, högt ansatt svans, bra päls med fina behäng, rör sej ledigt. Excellent, oplac. ukl

Nu tar vi nya tag till Smedjebacken den 11 feb. Sen har jag anmält Olga och Molly till Strängnäs och även Olga, Molly och Esther till tibbespecialen i Eskilstuna.

KUL SKA DET BLI!

 

2017-01-19

Då är pappren skrivna och vår lilla Majsan har fått ett nytt hem. Många känslor i kroppen just nu, både på gott o ont. Hon saknas mej....nåt fruktansvärt, samtidigt är det skönt att slippa oroa sej över henne hela tiden. Jag har lite svårt att erkänna att mitt hem inte är det bästa för henne, framför allt när jag känner så mycket kärlek och att hon själv är en helt otroligt underbar liten individ. Märkligt egentligen, att något så litet kan lämna ett så stort tomrum. Men nu vet jag i allafall att hon har fått det absolut BÄSTA hemmet hon kunnat få, och det tillsammans med sin mamma och sin kullbror! Helt otroligt! Stort lycka till Björn Lewenhagen och Jenny Sjödin med goaste Majsan, som numera har fått det ädla tilltalsnamnet Maja :)

2017-01-10

Det var de det :( Lisa har löpt över och ingen parning blev det. Det enda jag kan göra nu är att hoppas att de ovan molnen har sett till att det blivit en parning utan häng vid nåt litet tillfälle där jag inte hade koll, men det känns inte som att jag kommer ha sådan tur utan vi blir nog utan valpar här på Fäggebodens den här gången med :( Livet som uppfödare är inte alltid helt lajbans....men men, bara att ta nya tag och vänta in Siris löp som borde bli runt april nån gång, och då ska hon få träffa sin nya supersnygga pojkvän Blackrills Fimbul :) Så där får vi väl hålla tummarna riktigt hårt att vi får ett gäng fina friska tibbetussar iaf!!

2017/01/03

Oj, vad mycket som hänt i kenneln sen sist. Och oj vad lat jag har varit som inte uppdaterat....sorry! Vi börjar med Esther :) våran nya lilla fluffboll här i kenneln. Ännu en liten Skogsälva, och halvsyster med Siri. Hon är UNDERBAR, kärlek vid första ögonkastet och den håller i sej! Lilla Esther var inte planerad alls, utan mer som ett litet plåster på såren av min make efter incidenten med Saga. Och visst tar hon udden av det onda, även fast Saga fortfarande fattas oss! Ni kan läsa mer om Esther på hennes sida.

Lisa löper! Äntligen! Pappi har gått tillsammans med henne sedan dag 1 och nu börjar han visa intresse. Lisa däremot är ju som Lisa är....så snälla håll tummar o tår att det blir en parning dem emellan! Det är över ett år sedan vi hade valpar här i kenneln och jag längtar verkligen! Planerade parningar här framöver är Siri till våren, Molly till sommaren och Olga till början på nästa år (om hon nu behagar börja löpa nån gång vill säga....)

Vi har fattat det tunga beslutet att sälja våran älskade Majsan. Ett gemensamt beslut mellan mej och maken, fast inte någon av oss vill egentligen. Men det går inte. Majsan går sönder...det är små incidenter varje dag och jag kommer aldrig aldrig nånsin förlåta mej själv om det händer något allvarligt en gång till. Yttepytte lekfull Majsa som inte har någon som helst koll på hon liten hon är tillsammans med ett gäng stora o klumpiga tibbar som absolut inte bangar för lek, det krockar liksom. Hon letar efter det perfekta chi-vänliga hemmet.

Olga o Esther är anmälda till två utställningar. Först tibbe-specialen i Arninge, Täby den 29/1 och sedan Smedjebackan i början på februari. Debut för liten fluffboll Esther, och det ska bli mycket spännande!

För övrigt önskar vi er en riktigt god fortsättning på det nya året!

2016-11-16

Torsdag den 10/11 hände det som absolut inte får hända. Jag bar in min fina Sagas livlösa kropp från hundgården. Hon har bitmärken och tankarna snurrar, räv fågel, eller flocken? Ser inga rävspår inte heller spår av vingar i snön. Jag varken kan eller vill tro att det skulle vara mina. Men just det verkar minst långsökt. Men Varför? Hon har alltid fungerat med de andra. Saga sover aldrig själv, ligger hon inte inkurad hos mej så ligger hon inkurad hos någon av hundarna. Ingen speciell, med alla. Hon är inte stöddig på nåt vis och håller sej undan om det blir bråk. Hennes uppgift i livet var att älska o gosa med de sina. Och nu finns hon inte mer. Just nu ifrågasätter jag allt, mitt fortsatta uppfödande, min flock, mitt hundhållande, vad har jag gjort fel? Vad har jag kunnat gjort annorlunda? GJORDE jag nåt annorlunda den här gången? Ska jag ens ha hund överhuvudtaget? Törs jag behålla Majsan eller dör hon oxå då? Hon har ju varit på god väg redan. Framför allt ifrågasätter jag min tro. Jag är alltid den som säger att allt händer för en anledning, men det här, nej, det finns ingen anledning utan det är bara så jävla onödigt. Det skär i kroppen o det känns som jag ska gå sönder. Min finaste vackra. Sov gott älskade Saga

2016-10-21

Då har det hänt lite tråkigheter igen :( Först förlorade Bolla sina två valpar hon hade i lilla magen. På dygn 54 ville de komma ut, o eftersom det är alldeles för tidigt så hade de inte orken att överleva. Vill rikta en varm kram till både Bolla o Rose-Marie på Cute Cotton Candy´s, jag tänker på er <3

Som om inte det räckte så samma kväll råkar min Majsan ut för en olycka. Det blev ilfart ner till Strömsholm där hon fick tillbringa 2 dygn med spricka i skallbenet och traumatisk bulbprolaps. Tackar gud för utgången av det hela, hon borde bli så gott som helt återställd förutom blind på ena ögat, vilket känns okej till trots med tanke på hur illa det hade kunnat gått egentligen! Hon repar på sig mer och mer för varje dag, nu tycker hon att hon har vilat klart, för det här med att sitta i valphage o inte få leka med det andra vovvarna är inte Majsans grej riktigt, och det visar hon oss genom att sjunga fina serenader för oss om dagarna.....lilla skrutt, det spritter i valpkroppen och skönt är väl det, men 10 dagar till av stillhet är ordinerad så vi får väl fortsätta lyssna på hennes sång ett tag till!

Jag har tagit beslutet att hoppa över Stora Stockholm, just för tillfället känns det som en onödig utgift med tanke på allt extra ekonomiskt som tillkommit i o med Majsans olycka. Så närmaste planerade utställningen nu bör bli rasspecialen i Ramnäs i januari, men vilka jag ställer har jag inte bestämt än. Olga är given, sen får vi se.

Just nu väntar vi in Lisas löp som borde komma här runt november, sen håller vi tummarna hårt att vi får till en fin parning med vår Pappsen så vi får något roligt att se fram emot mitt i alla tråkigheter. Har inte haft valpar sedan i januari så nu längtar jag verkligen!

2016-10-02

Då har årets Tibethund gått av stapeln. Alltid lika trevligt att vara där och träffa alla härliga tibbe-människor! Jag hade med mej Olga och Rose-Maries Alice, ett stort tack till Anna-Lena Otterborg som följde med som sällskap och handler på Alice!

Olga: Utmärkt storlek + könsprägel. Välformad skalle välburna öron, ngt runda ögon. Kunde ha något trubbigare nosparti, tenderar att visa tänderna i underkäken. Plan rygg + svansättning, fina vinklar bak, kan bli stramare i kommando, bra tassar, bra pälskvalitet, kunde visa sig i ngt stoltare hållning. Excellent.

Allt som allt mycket nöjd med både dagen och kritiken!

2016-09-17

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade hemsidan och mycket har hänt. Både på gott och ont. Om vi börjar med älskade Bolla. Av någon anledning så blev hon helt plötsligt utfryst av resten av flocken. Vi funderade på om det kanske hade med löp att göra, men Bolla kom aldrig riktigt igång med löpet. Vi höll ut ett tag, särade på dem osv, men när tillfället gavs och fyra av de andra flickorna flög på henne så svårt så hon blev skadad så tog jag kontakt med Rose-Marie som är Bollas uppfödare och vi bestämde att hon fick flytta hem dit ett tag få se om det skulle lugna ner sej. Efter ca en vecka så kom iaf Bollas löp igång och vi tänkte att jo, det var nog det som var "boven". Bolla skulle nu paras och vi åkte till Enköping och fick till en fin parning med snyggingen Jum-Jum. Äntligen skulle hon få komma hem! Men vi tog det säkra före det osäkra och hon fick vara kvar nån vecka till löpet var helt över. Sagt och gjort, en solig onsdag kom hon hem igen....och fick stryk igen....inom loppet av några minuter bara 😥. Vi bestämde då, framförallt för Bollas skull, att hon får ett nytt hem. Ett tufft beslut, och jag saknar henne massor, men idag mår hon bra och får vara sitt busiga jag hos ett par i Sågmyra. Ser fram emot hennes valpning och hoppas allt går bra ❤

Vi har fått en ny medlem här i kenneln! Goaste lilla Majsan! Såklart är även hon ifrån Rose-Marie och Cute Cotton Candy´s kennel och hon är den absolut mest bedårande lilla chi-flickan ni kan tänka er!! Hon har nu fått en egen sida här så ni kan gå in o kika på underverket. I och med att Majsan kom hit har Greta, Fäggebodens Cherry Berry, fått flytta till Rose-Marie och fått det nya fina namnet "Alice" vi önskar henne all lycka i livet som ny avelstik på Cute Cotton Candy´s kennel!

Sen har vi lite utställningsresultat från Högbo, där jag ställde Olga, Greta och Siri. Och där vet jag inte om jag ska skratta eller grina...men men det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. Kritiken på Greta tog Rose-Marie med hem men hon fick reslutatet VG pga lite för stort överbett, för övrigt var kritiken fin.

Olga: Vackert feminint huvud och uttryck. Vackra ögon. Välburna öron. Bra hals. Bra kropp. Mycket bra vinklar fram och bak. Ej färdig i päls. Rör sej med bra steg från sidan, något ostabil fram. Välvisad. Excellent.

Siri: Mycket bra huvud och mörka ögon. Bra hals. Bra vinklar fram och bak. Kunde ha en stramare rygglinje. Vill ej samarbeta idag. Cannot be judged.

Ja vad säger man? Första gången jag fått ett kep, och det var inget roligt alls. Siri var jätteduktigt i ringen, höll huvudet så fint så, men domaren fick jäklar inte ta i henne över huvudtaget. Visst brukar hon vara kinkig när det gäller att titta tänderna, men såhär har hon då aldrig varit. Suck ja, det är som det är. Min Siri hon är som hon är hon, det är bara att acceptera. Och jag älskar henne fullständigt, så är det bara!

Nu tar vi nya tag inför årets Tibethund! Olga och Greta är anmälda och jag hoppas vi ses där!

 

2016-06-22

Då var årets Leksand utställning avklarad och jag är mycket nöjd med dagen. Umgåtts med härligt underbara människor och fått fin kritik på hundarna, det är alltid lika trevlig stämning runt tibberingen :) Det enda jag kan klaga på, om man nu ska använda ordet klaga, så var det väl att Pappi var FÖR het i ringen denna gången. Han brukar ju vara rätt störig men det har alltid gått över bara vi kommit igång i ringen, det gjorde det INTE den här gången och domaren påpekade lite snyggt sådär att han kanske borde tämjas.....hmmm, kan inte annat än hålla med honom faktiskt :/ bara o ta tag i och jobba jobba jobba bort! Här kommer kritiken:

OLGA: Feminin helhet, under utveckling, bra storlek, bra placering av öron, utfyller nosparti, fint uttryck, dock ngt underbett, framskjuten skuldra, bra ben och tassar, bra välkroppad, ngt hårt buren svans, rör sej med bra steg, bra pälsstruktur. 2:a bästa tik vpkl med HP

PAPPI: Maskulin hane, utmärkt typ, kraftfull helhet, önskar något mindre och ädlare huvud, ngt slarvigt buret vänsteröra, bra hals, vällagd skuldra, bra tassar, proportiornerlig kropp, bra kors, bra svans, rör sig med något kort steg bak, ej helt komplett i sin päls. 3.e bästa hane ökl

Ska strax sätta mej o kika igenom resten av sommaren o höstens utställningar, det jag vet bestämt är Högbo och självklart Tibethund. Sen funderar jag eventuellt på Köping och Eskilstuna men har inte riktigt bestämt mej än. Vi får se.

2016-05-29

Så då har vi klarat av Österbybruk....med lite försovningar o felåkningar så kom vi till slut på plats med ett par minuters marginal....och tre nedspydda hundar 😙 men det gick vägen tillslut iallafall! Här kommer kritiken:

GRETA: Feminin tik. Bra proportioner. Underbart uttryck. Ngt rund skalle. Tunt nosparti. Fin hals. Behöver mer förbröst och volym i sin bröstkorg. Tillräckliga vinklar. Passande benstomme. Rör sej väl. Trevligt temperament. 3:a vpkl.

OLGA: Feminin tik. Något lågställd. Bra skalle. Tillräckligt utfyllt nosparti. Vackra mörka ögon. Bra förbröst. Något grov bröstkorg. Passande benstomme. Fina tassar. Rör sig med tillräckliga steg. Behöver jobba på sin hållning. 2:a vpkl.

SIRI: Feminin tik som behöver mer träning. Rund skalle. Stora runda ögon. Bra nosparti. Något lågställd. Bra förbröst. Tillräckliga vinklar. Rör sej med bra steg men behöver jobba på sin hållning. Very Good.

Nu tar vi nya tag till Leksand. Och dit åker jag med Olga och Pappi. Vi ses kanske där!

2016-05-25

Vi tar och börjar med lite tråkigheter :( Ibland blir det inte som man tänkt sej, lyckliga jag när Lisa började löpa och jag åkte ner för att hämta söt-Malte för parning. Väl hemma brydde sej inte Malte alls tyvärr och dagarna gick. På dag 18 bestämde jag mej för plan B, dvs att prova Pappi på henne istället. Pappi brydde sej desto mer, YES! tänkte jag. OH NO tänkte Lisa.... Provade med Pappi under två dygn men Lisa vägrade. Under den tiden fick däremot även Malte upp intresset för henne, men nix det var tvärstopp där med. Antagligen kände Malte av Lisas sinnesstämning redan ifrån början, och det var därför han inte ens försökte para sej med henne i början. Suck, så tyvärr blir det inga sommarvalpisar hos oss i år :( Jag ger henne ett till försök till nästa löp, och då med Pappi. Får vi inte till det då heller så kommer jag plocka ur henne ur aveln. Lisa är speciell, på många vis, men hon är min absoluta ögonsten, och en bättre valp-mamma får man leta efter. Synd bara att hon inte tycker det är nåt roligt att göra valparna.... ;) Jaja, sånt är väl livet och det är bara att bita i det sura äpplet. Ni som står på intresselistan till denna kull får givetvis stå kvar till nästa kull om ni fortfarande är intresserade då.

Lite roligare nyheter är att jag varit på inoff i Malung med småbruttorna. Dom var så duktiga så båda flickorna i ringdebuten :) Här kommer kritiken:

GRETA: Söt feminin tik, bra skallparti, skulle önskat mindre underbett, bra hals o ryggstomme, passande benstomme, något framskjutet skulderparti, rör sej bra från sidan, något ostabilt fram-bakifrån. 3 vpkl.

OLGA: Trevlig tik, bra huvud och uttryck, skulle önskat något mindre underbett, passande benstomme, för åldern välutvecklad bröstkorg, tillräcklig benstomme, rör sig trevligt från alla håll. 4 vpkl.

Nu till helgen åker vi till Österbybruk med Siri, Olga och Greta. Håll tummarna för oss där!

2016-05-01

Då har vår älskade lilla Otto övergått helt i fodervärdens ägo. Vi vill passa på att tacka för ett fint samarbete under fodervärdstiden och vi önskar er all lycka i livet <3

2016-04-26

Så har vi varit i Rocklunda i år igen. Debut för både mej o Bolla i chi-ringen, och trots hopp o studs-Bolla så skötte hon sej riktigt fint och fick ett VG som resultat. Väldigt fin kritik och jag är mycket nöjd med det.

Sen var det mitt älskade Siri-monster, och där känns det inte alls lika roligt. Jag tycker hon fick väldigt oförtjänt kritik samt priset G. Det som gör mej gråtfärdig är att i slutet på kritiken står raden "pris pga temperament" vilket i mina ögon låter som om hon vore aggressiv! Och helt ärligt, en goare, lyckigare och snällare tjej får du verkligen leta efter! Det enda hon inte ville var att visa tänderna för domaren, och inte aggressivt över huvud taget, utan bara sådär tonårstjurigt ni vet "men nääää släpp ja har ingen lust". Jag VET att hon inte är någon jätteskönhet (eller jo, i mina ögon är hon vackrast i världen faktiskt <3) men hon är absolut inte värd kritiken eller priset hon fick i Västerås!

Så nu har jag tjurat av mej lite, skriver ner kritiken de båda fick här nedanför.

SIRI - Good

"Junior tik som måste vänja sig vid att man tar i henne. Bra skalle, borde ha bättre utfyllt nosparti, mörka ögon, lite luftiga öron. Bra resning, tillräckligt djup i kroppen, bröstkorgen skulle vara längre, lång i länden, rör sej med raska steg, bär svansen korrekt, bra pälskvalité, pris pga temperament."

BOLLA - Very Good

"Very good type, Excellent size and proportions, very good head, correkt eyes and ears, typical expression, topline could be more level especially in movement, enough angulated, needs more body, should be more ballanced in the move, close behind."

 

2016-04-08

Nu har det hänt lite nytt igen :) Siri är anmäld till Västerås, vi tränar o tränar men hon är som hon är....fläng typ... Greta o Olga tränas också och dom har fått grepp om det hela o är duktiga tjejor små som de är, men Siri, suck Siri. Jaja, jag älskar henne fördärvat ändå :) fast hon inte kommer bli någon superstjärna i ringen.

Jag har varit hundvakt ett par veckor åt goaste tibben Solis o chi-flickan Bolla (Sagas syster) medan matte o husse var i utlandet och vilade upp sej lite. Jättemysiga två veckor som slutade med att Bolla råkade bli kvar här på foder.....jag-som-inte-skulle-ha-fler-hundar-nu. Men hon ÄR ju så OTROLIGT trevlig så det går liksom inte att motstå chi-charmen :) Vi önskar henne varmt välkommen hem till oss och vill samtidigt ge ett stort tack till Rose-Marie och Björn för det fina förtroendet! De har nu också fått en egen sida här på hemsidan :)

I nuläget väntar vi fortfarande in Lisas löp, och sen hoppas vi på lyckad dejt med söta Malte!

2016/03/15

Så har Siri blivit stora damen och fått sitt första löp. Ömsom dam ömsom bebis och hon vet inte vart hon ska göra av kroppen någonstans...och mitt i allt detta så tar elaka matte med henne på utställning också, debut i juniorklassen. Det gick ju som det gick...men men vi tar nya tag nästa gång! Hon fick i allla fall VG och jag tycker kritiken var helt okej med tanke på omständigheterna:

"Mycket feminin tik med bra proportioner, bra skalle, välplacerade öron, fina ögon, fin hals, kort bröstkorg, tillräckligt vinklad, välansatt svans, fina tassar, rör sig okej från sidan när hon vill, mycket instabil o trång fram, vill inte alls vara med på detta påhitt, behöver mer träning."

Siri har även kört igång Saga-vavva som också löper, och Mollys första löp efter valpning är också att vänta in. Sen Lisa! Håller alla tummar att dom andra damerna kör igång henne tidigare så vi får ta vår efterlängtade dejt med Malte <3

Nu närmast ligger celebert vovvebesök på agendan. Sagas syster Bolla och underbart söta Solis som bor hos Rose-Marie Skantz Lewenhagen på Cute Cotton Candys kennel kommer att bo hos oss under två veckor medans matte o husse åker på välförtjänt semester till Mallis :)

2016/02/06

Så har även lilla Cherry Blossom påbörjat sin långa resa hem till Härnösand. Vi önskar henne ett långt och lyckligt liv tillsamman med sin nya fina familj!

Inez...är ingen Inez, hur mycket jag än vill. Inez är en OLGA! Så är det och så blir det, så älskade yrvädret har nu fått bytt namn till Olga ;)

2016/01/31

Nu är hane klar till vår Lisa! Finaste Malte som bor hos Irene Morell på Lilla Salzatin´s kennel är Lisas nya kavaljer :) Bild på kärleksparet finns under fliken planerade parningar.

2016/01/27

Nu har lilla Cherry Pie flyttat, hon har fått en ny fin familj i Enviken. Vi önskar henne all lycka i livet! Cherry Blossom är även hon tingad, och kommer flytta till en familj i Härnösand inom ett par veckor!

TACK till alla er som varit intresserade av valpar från denna kullen, det blev svårt att välja vilken som skulle få valp i slutänden, så jag vill välkomna er som är intresserade att höra av er om ni vill sätta upp er på intresselistan till nästa kull!

Nu har även Inez o Greta fått varsin egen sida :) Titta in o njut av charmtrollen!

2016/01/15

Igår var vi till veterinären för besiktning och vaccination. Lilla Cherry Pie hade, som jag redan visste, ett överbett och därför säljer jag henne till ett reducerat pris. För övrigt såg allt fint ut och bäbisarna var så duktiga så

Vår lilla pojk Chocolate Chip Cookie flyttade till Göteborg igår. Där får han sällskap av Cache (Fäggebodens Arne, från min första kull) samt tibbekillen Flip-Flop. Vi önskar honom all lycka i livet!

Och så var det det här med lilla Cherry Berry...jo hon stannar här, vad trodde ni annars ;) jag har gett henne det ädla namnet Greta och hon o Inez kommer o ha det så roligt att växa upp tillsammans!

2016-01-11

På torsdag har vi tid hos veterinären för besiktning och sedan är valpisarna redo att flytta hemifrån. Två valpar finns kvar att tinga! Jag har (nästan) bestämt mej för att Cherry Berry blir kvar här i kenneln. Har inte riktigt hjärta o släppa henne tror jag...hon är en otroligt förstjusande liten dam <3

2016-01-03

Så är hon äntligen hemma

2015-12-30

Nya bilder på valpisarna. 6 veckor idag och växer så det knakar! Alla utom Bäret är fortfarande till salu, och vid intresse kontakta mej via mejl eller telefon!

2015/12/18

Nya bilder på valparna under C-kullen. Valpisarna växer och frodas så det står härliga till :) Riktiga små tjockgrisar har dom blivit och nu börjar det bli livat i valplådan! Det busas och leks, och nu äter dom även riktig mat :)

Vår lilla Buddha har nu äntligen hittat en egen familj att gosa med och flyttade idag till Bålsta. Där får han vovvekompis i form av en Siberian Husky och nya husse har hästar, det ska bli ett spännand möte :) Vi önskar honom all lycka i livet!

Vi har även fått tillökning här i kenneln, lilla söta chihuahua flickan Saga! Stort tack till Rose-Marie Skantz Lewenhagen på Cute Cotton Candy´s kennel för förtroendet <3

Och om allt går som planerat så kommer det även en liten julklapp hit...fortsättning följer på den... ;)

2015/11/28

Så har dom äntligen kommit! Fäggebodens C-kull

Lisa löper nu och jag hade ju planerat att para henne, tyvärr verkar högre makter sätta sej emot mitt beslut då jag nu ringt flera ögonlysare utan att kunna få en tid :(  så vår lilla Lisa får vänta på egna puppisar till nästa löp (och då ska även matte se till att ha lite framförhållning och se till att ha ögonlyst henne i tid.....)

2015/11/04

En liten uppdatering om vår lilla tjockis här hemma :) Molly är idag på dag 50 och riktigt rund o go om magen

2015/10/25

Till salu till RÄTT hem!
Fäggebodens Buddha SE14901/2015.
Vi har nu tagit beslutet att sälja vår 10 mån hane Buddha OM vi hittar det rätta hemmet. Buddisen är en mycket lovande liten herre som är utställd tre gånger med fina resultat. Köping BIR-valp, Rättvik BIR o BIG 4 valp samt Sollentuna Tibethund bästa hanvalp vpkl 6-9 mån. Han är en mycket lugn o go pojk som tar livet med ro. Van med barn katter o andra hundar och fungerar jättebra i flock. Inga olater och lätt att jobba med så länge det lockas med köttbullar 😄 Utställningstränad och jätteduktig i ringen. Väger i dagsläget 7 kg och är rumsren. Han är bäst helt enkelt! Buddha behöll jag ur min senaste kull bara för att jag inte hade hjärta att sälja honom, för mitt hjärta vann han från dag ett! Men tyvärr måste jag låta hjärnan bestämma lite oxå, då jag själv inte kan använda honom i avel på någon av mina egna tikar och jag kan inte behålla alla valpar jag blir kär i hur mycket jag än skulle vilja. Hemmet vi letar efter ska ha ett seriöst utställningsintresse då jag verkligen tror att han kommer kunna gå riktigt bra. Sedan ska resten kännas "bra i magen" och jag förbehåller mej rätten att tacka nej om jag inte tycker det känns rätt. Vi har ingen brådska utan väntar hellre in rätt köpare.
12000 kr kostar han och känner ni att ni skulle kunna vara rätt hem så tveka inte utan skriv ett mejl och berätta lite om vad ni kan erbjuda 😊

ninapysa@hotmail.com

 

2015/10/04

Då har vi klarat av årets Tibethund i Sollentuna, och vilken härlig dag det varit! Pappi var lite halvstörig i ringen som vanligt men fixade ett excellent med bra kritik. Min Buddha älskling skötte sig exemplariskt och blev bästa hanvalp i sin klass. Sen vårt lilla monster Siri som fullkomligt charmade domaren och blev 3 bästa tikvalp!

Sen vill jag ge ett stort grattis till Fäggebodens Brutus som kammade hem 2 bästa hane i sin klass och där var det snarare husse som bjöd på skratt och charmade domaren :) En stor eloge vill jag ge till mina fina fodervärdar som kämpar på med vår lilla Otto trots dåliga resultat, men han är ju våran älskling ändå oavsett utställningsresultat! Ett stort tack till Annalena Otterborg som kliver upp i ottan för att agera resesällskap o stöttepelare till utställningsnervös Nina! Tack även till söta lilla Moltaz (Fäggebodens Bosse) med husse o matte som kom o hälsade på under utställningen :)

Jag är verkligen jättenöjd med dagen med en kanonbra domare som verkligen bjöd på sej själv och tog hundarna på ett kanonfint sätt. Fick även äntligen träffa Irene Morell från Lilla Salzatins kennel och hennes goa lilla Malte, som jag nog bestämt tror kommer bli Lisas nya fästman! Längtar redan till nästa års Tibethund!

Pappi: A good mouth, just a little overdone in head, a bit to broad in muscle eyes could be cleaner good shoulder excellent feet good pigment needs a little more weight moves quite well could held himself on the move. Good for size + type, lovely expression.

Buddha: Lovely head + excellent dark eyes + pigment good finish to foreface excellent mouth good bone body + shoulder. Good feet. Excellent moves good tail set + carriage. A little long in body. Very typey willing showman.

Siri: Little sweethart, with constantly wagging tail very happy and friendly. Excellent layback of shoulder dark eyes + pigment sweet expression. Excellent moves for her age. Good feet. True Tibetan Spaniel temperament she made me smile. Good spring of rib.

Otto: Black and tan, bad mouth cannot close bite, needs body, upright in shoulder, in very shine coat, good topline, enthustiastic moves who went well tailset could be higher.

2015/09/29

Tre parninar har vi fått till mellan Pappi och Molly, så nu håller vi tummarna att det blir valpisar här på gården i mitten på november!

2015/09/11

Vi hoppade över Högbo som går av stapeln i helgen och kör på Tibethund istället. Där har jag anmält Pappi, Otto, Buddha och Siri, sedan kommer även Buddhas kullbrorsa Rasmus att ställas så vi ses i Sollentuna den 3/10!

Sen är jag ju som sagt damen med beslutsångest.....jag har bestämt mej för att para Pappi och Molly nu istället för till nästa år, och beräknad parning kommer ske under nästa vecka :) Jag kommer däremot para Lisa som planerat och ha en kull under våren 2016 också!

Är ni intresserade av en valp från oss, så skicka mej ett mejl eller slå mej en signal!

2015/08/24

Den 16/8 var vi på inoffen i Rättvik. En kanonhet dag och jag bokstavligen flöt bort i värmen men för övrigt är jag mycket nöjd med dagen och kritiken :)

Buddha: 7 mån utm. proportioner fint huvud som står i fint proportion till kroppen mörka vackra ögon fint nosparti och fina noskuddar bra bett fin markerad haka välplacerade öron med lovande behäng bra hals o ö-linje harmoniska vinklar välformad bröstkorg utmärkta ben o tassar med utmärkta fransar lovande päls välburen svans rör sig med typisk brådskande och bra steg, trevlig attityd o väsen väl presenterad. BIR o BIG-4

Pappi: 5 år utmärkt storlek maskulint välformat huvud mörka vackra ögon välplacerade öron med fina fransar bra nosparti med fina kuddar bra bett välmarkerad haka bra hals o ö-linje välformad bröstkorg normala vinklar fram o bak bra ben o tassar med fina fransar härlig fransbåge rör sig med typisk brådska lite ostabil fram trevligt temp bra visad. 2 bhkl

Nu väntar Högbo för Buddha o Pappi :)

 

2015/07/25

Förra söndagen var vi på utställning i Köping, där ställde jag Buddha och Lisa med följande resultat:

Buddha:
"Very nice type, nice head, correct bite, excellent neck, good topline, nice movement."
Bästa valp!
BIR o HP

Lisa:
"Bra proportioner men tyvärr kort brant kors som stör bakbens rörelserna o överlinjen. Utmärkt huvud. Bra kropp. Utmärkt päls. Rör sej bredbent bak med låg svans."
VERY GOOD

Överlag mycket nöjd med dagen, Lisa surade ur lite och  ville inte nå riktigt visa upp sej och Buddha var jättetrött på slutet efter en lång och regnig dag. Nästa planeras bli Rättvik 16/8 med Buddha och Pappi :)

 

 

2015/07/16

Nu är hon äntligen hemma Skogsälvans Ariana Grande "Siri". Två veckor har gått sen vi hämtade detta charmiga lilla yrväder och hon har bott in sej riktigt bra. Detta är en dam med skinn på näsan och hon och Buddha har verkligen funnit varandra...på gott o ont...(läs dom fördärvar mitt hem) men vi njuter av valptiden så länge den varar :) Vi säger välkommen hem söta Siri!

2015/06/28

Eftersom jag är kvinnan med makalös beslutsångest så har jag idag anmält Lisa och Buddha till utställningen i Köping ;) Nu hoppas vi på bra väder och det ska bli så roligt att äntligen få ställa en valp från min egen uppfödning!!

2015/06/27

Nu har vårt lilla yrväder Magda flyttat, och det blev så tomt....det märks verkligen vilken plats hon tog här på gården. Det som känns positivt i allt det tomma är dock att det är mycket lugnare i flocken. Allt verkar gå bra hos nya familjen och nu får hon äntligen all den uppmärksamhet hon så väl förtjänar. Vi önskar henne all lycka i livet <3

Nu har även Buddisen fått en egen sida här på hemsidan, gå gärna in o kika och läs om vår alldeles egna lilla gullegris!

Jag har beslutat mej för att hoppa över Köping, det är lite körigt här framöver och det känns bara stressande. Jag och maken åker på en välbehövlig minisemester till Riga mellan 9-12 juli, den 15 juli får vi hem Otto skrutten ett par veckor då hans fodervärdar åker på semester och den 4 juli får vi äntligen hämta hem vår nya potentiella lilla avelstik Skogsälvan´s Ariana Grande som kommer få bära namnet Siri här hemma

2015/06/21

Eftersom Magda har utvecklat ett saxbett har vi beslutat att hon inte ska användas i aveln och därmed gå som ren sällskapshund hos en alldeles egen familj som bara har ögon för henne. Ett svårt beslut när man som jag tänker med hjärtat men ett alldeles underbart beslut om man tänker på lilla Magda som är så otroligt kontaktsökande hela hela hela tiden ;) Nu får hon bli bortskämd som ensamvovve och det är hon så värd

För övrigt sitter jag och kikar igenom utställningar. De utställningar jag i princip bestämt mej för är Köping i juli, Eskilstuna i aug, Högbo i sep och så Tibethund i okt. Sen vilka vovvar som ska till vilka utställningar, det är en annan fråga :) Ha en skön sommar så kanske vi ses i ringen!

2015/06/15

Först och främst vill jag önska stort GRATTIS till våran A-kull som fyllde 1 år igår! Hoppas ni blev ordentligt firade och bortskämda ;)

I övrigt gick gårdagen i utställningens tecken med rätt trökiga resultat, men men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag!

MAGDAS KRITIK: VG, Feminin typical proportions a bit light in body a bit short underjaw and scissorbite a bit roached back and doesn´t like to carry her tail today good forechest very good coattexture typical angulated moves well in rear and in front.

OTTOS KRITIK: G, Typical proportions but very ligt in body and roached back good muscle well set ears missing one eye, needs more forechest should be better angulated and good tail moves well in rear and in front.

Har skrivit av kritiken, ändrat ett par stavfel bara såsom muzzle (mussla tror jag inte hon menar) på ottos och ändrat från roach (kackerlacka tror jag inte heller hon menar) till roached på magda.

Nu gör vi kväller här på Fäggebodens och sover på hur vi tar oss vidare härifrån med denna information i handen.

 

2015/05/24

Då har även de två sista grabbarna flyttat. Bosse i fredags och Brutus idag. Vi önskar dem ett långt och lyckligt liv tillsammans med sina nya fina familjer.

Det blev tomt hemma här nu....från nio hundar till fem eftersom även Otto har flyttat till fodervärd. Jätte jätte tomt verkligen. Maken njuter av lugnet samtidigt som han funderar på hur knäpp hans fru egentligen är nu när jag grämer mej över att jag inte parade Lisa och Pappi det här löpet som var. Nu måste jag ju vänta jättelänge innan jag får snuffsa bebisar igen!! Tackar iallafall ovan över att jag beslutade att spara Buddha gullisen, så jag får lite valpbehov tillfredställt :) Han ska snart få en egen sida han med här på hemsidan. Ska bara försöka få lite tid över först ;)

2015/05/19

I söndags så var det en jättegullig familj här o kikade in lilla Bosse. Han är nu tingad och ska flytta till Enköping :) Och på lördag väntar vi hit en familj från Ludvika som ska kika in lilla Brutus! Jag vill också passa på att tacka för alla delningar, mejl och telefonsamtal gällande valpisarna!

2015/05-13

Vi har hittat en helt underbar foderfamilj till vår Otto! Han kommer flytta till Fagersta och bo hos Nadja Karjalainen och hennes fina familj. Och pricken över i är att hennes mamma äger Ottos kullbror Macontas Trocadero så bästisen blir kullbrorsan! Det kan ju inte bli bättre :) Vi önskar Nadja med familj stort lycka till med vår Otto och hoppas på ett bra samarbete i framtiden!

2015/05/10

Vi har beslutat oss för att sätta ut Otto (Macontas Brus) på foder. Han är väldigt revirtänkande och blir oerhört stressad av löptikar och att behöva samsas med Pappi om dem. Otto är ju en väldigt liten kille på sina blyga 5,5 kg och när tikarna löper matvägrar han, vilket nu resulterat i en vikt på 4,5 kg. I och med det känns det som ett foderhem är bäst för honom. Vi söker en fodervärd boende inom en radie på 10 mil från oss, han ska inte bo i en flock, och inte tillsmmans med tik som kommer att löpa. Däremot en steriliserad tik eller en hanhundskompis skulle passa utmärkt! Vi vill också att vår fodervärd ska vara utställningsintresserad och införstådd med vad ett fodervärdsavtal innebär. Vid intresse är ni välkomna att höra av er! För övrigt har vi fortfarande två hanvalpar kvar till salu. Bosse och Brutus fyller 16 veckor imorgon.

2015/05/01

Nu har lilla Bruno äntligen hittat sin alldeles egna familj, och igår flyttade han till Mora. Vi önskar honom all lycka i livet! Bosse och Brutus letar fortfarande och i måndags fyllde pojkarna 14 veckor.

Här på gården knallar det på, Magda firade in sin 1-årsdag genom att börja löpa och Lisa följde tätt efter. Molly håller sig lugn än så länge så vi får väl se om hon också tänker köra igång eller om hon håller på sej ett tag till.

Jag har nu anmält Otto och Magda till Avesta utställningen. Ska bli riktigt spännande....Otto förväntar jag mej inte mer än en bedömning på i och med hans öga, och Magda är mitt i värsta spökåldern så det lär ju bli intressant...hrrmmm...Hade verkligen velat ställa min lilla Buddha också men tyvärr är han en månad för liten :/

2015/04/10

Nu har gänget hunnit bli 11,5 vecka. Dom växer fort nu och kräver sin beskärda del av uppmärksamhet :) på tisdag har vi tid hos vet för 12 veckors vaccination. Magda ska också ha, hon fyller ju 1 år den 23/4, börjar bli stora damen...tänk om hon kunde växa på sig lite i skallen också ;)). Hon är som hon är vår lilla Magda, och jag älskar henne för det, men visst tar hon musten ur oss ibland :)

Jag hade bestämt mej, redan innan denna kull, att jag inte skulle ha någon mer hane här hemma på gården. Men jag tror nog det blir så att vi spar en iallafall. Lilla Buddha godingen. Jag är helt enkelt så hopplöst kär i denna lilla varelse så jag har lite svårt att sälja bort honom. Alla fyra är givetvis helt underbara, men Buddha har något visst som jag inte kan sätta fingret på. Han är "min" på nåt vis. Så vi har bestämt att han får stanna kvar här på tillväxt åtminstone så får tiden utvisa vad som händer. Resten av gänget är dock fortfarande till salu, och längtar efter egna familjer.

2015/03/29

Imorgon blir grabbarna 10v och letar fortfarande efter sina egna hem. Vid intresse av valp från oss kontakta mej via telefon eller mejl.

2015/03/22

Idag har jag vägt valparna. Bosse 1819 gr, Brutus 1802 gr, Buddha 1788 gr och Bruno 1933 gr! Ja, ni läste rätt! Minstingen har gått o blivit störst :D Där ser man va fort det kan ändras. För övrigt så leker, äter, skiter o sover dom precis som små valpar ska. Och nu är dom mycket utomhus o leker....det är så roligt...man blir så härligt skitig då... ;))

2015/03/18

Nu har vi varit till veterinären med gossarna. Alla fick ua med kommentaren trevlig valp och stenarna finns på plats hos allihop :) Men det bästa var att Buddhas överbett har vuxit till ett tångbett och enligt veterinären kommer det med tiden utvecklas till ett fint litet underbett! Jätteglada är vi för det beskedet :) Jag vill också påpeka att denna kullen kommer från bråckfria föräldrar och ingen av dessa valpar har något navelbråck. Så nu har vi en frisk o fin kull som bara väntar på sina nya hem att flytta till!

2015/03/16

Nu har gossarna blivit 8 veckor gamla och är leveransklara. På onsdag ska vi till tant veterinären och bli besiktade och få vaccination och chipmärkning. Det enda vi saknar nu är egna fina nya hem till våra underbara små pojkar. Brutus och Bosse tror jag mycket på utställningsmässigt, dom är riktigt snygga. Även Bruno är jättefin men han har lite mindre päls och är liten i sig själv, även om han snart är ikapp sina bröder viktmässigt så tror jag han blir sin pappas son storleksmässigt, för övrigt är han mycket lik Otto, både utseendemässigt (förutom färgen då) och i sitt sätt att vara. Sen har vi Buddha, med päls som inte är av denna värld. Den killen kommer få en björnpäls verkligen! Tyvärr har han ju ett litet överbett och säljs som ren sällskapsvovve. Så känner ni er intresserade av en av våra pojkar så tveka inte att höra av er!

2015/03/09

Nu har våra småkorvar blivit 7 veckor och sista avmaskningen är gjord. Vikten på grabbarna är nu: Buddha 1378 gr, Bosse 1433 gr, Brutus 1333 och Bruno 1288 gr. Som ni ser så har Bruno nästan kommit ikapp sina bröder nu, han är visserligen fortfarande minst men inte alls så det märks längre. Deras små personligheter början nu synas mer och mer, Bosse är den som är mest busig och nyfiken och som ständigt terroriserar sina bröder, han är även den som överöser en med pussar när han kommer upp i famnen, sen kommer Brutus, även han lika busig och nyfiken dock lite snålare på pussandet, de två lever rövaren här hemma. Sen kommer Bruno, lite lugnare och sover gärna i famnen på dej en stund, likaså Buddha, han är den som sover (och äter) mest, en riktig liten livsnjutare :) Alla fyra pojkarna finns kvar att tinga och är ni intresserade av en valp från oss slå mej en signal så pratar vi vovve en stund :)

2015/03/04

Allt går bra med våra småprinsar. Dom växer och frodas, även lilla Bruno som snart är ikapp sina bröder. Visst är han fortfarande lite mindre än resten av gänget, men inte alls så mycket som i början. Dom har nu börjat utforska huset och omgivningen, jääätttespännande :) dom kommer längre o längre från valphagen för var dag som går! Otroligt framåt och sociala allihop, jätteskönt att se. Lilla Buddha har ett litet överbett dock, får se om det växer bort eller hur det blir, men inget han lider av utan endast ett litet skönhetsfel som bara gör honom om möjligt ännu charmigare ;)

2015/02/23

Nu har gänget hunnit bli 5 veckor gamla, usch va fort de går, och i helgen fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i en större valphage i vardagsrummet. De har också fått träffa på resten av gänget. Pappi o Otto kan verkligen inte bry sej mindre...men Lisa är överlycklig och agerar extramamma så fort hon får chansen och Magda har inte riktigt bestämt sej än om hon tycker dom är läskiga eller roliga. Hur som helst så kan hon inte låta bli dem ;) Molly tuttar mer sällan nu och valpisarna äter mat med god aptit och växer o frodas. Även lilla Bruno. Nu ska jag vara en elak matte, för det är dags för andra avmaskningen. Blääää säger juvelerna ;)

2015/02/19

Nu är det ett gäng busiga bäbisar i valplådan! Det leks och brottas hela tiden, och Buddha har även hittat sin röst, små valpskall :) Nu har de även fått prova på fast föda. Den enda som fattade galoppen på en gång var lilla Bruno. Men nu äter även resten av gänget med god aptit. Bruno fortsätter att vara liten men följer sin egen kurva fint. Han är faktiskt den som är mest framåt och varit tidigast både i att upp o gå ordentligt, lek och mat. Han blir nog helt enkelt sin pappas son storeksmässigt :)

2015/02/09

Valpisarna växer så det knakar och nu börjar dom se ut som små tibbar :) Lilla Bruno fortsätter att vara hälften så stor som sina bröder men i gengäld är han dubbelst så söt ;)) Mamma o valpar mår bra och nästa vecka ska dom få börja med lite riktig mat :)

2015/02/04

Bäbisarna växer och mår bra. Alla har öppnat ögonen och man ser nya förändringar för varje dag som går. Lilla Bruno är fortfarande väldigt liten, men han ökar i vikt och följer sin egen lilla kurva :)

2015/01/27

Nu har jag lagt in lite nya bilder på våra sötgrisar. Dom växer så det knakar i valplådan och dom är sååå fina allihop. Nu har de även fått alldeles egna fina namn. Bosse en sobel kille, Bruno, en mörkt sobel rätt liten kille men pigg och alert trots storleken, Buddah, en sobel kille med mycket vitt samt en söt liten vit strimma i pannan och till sist Brutus, en sobel kille med lite vitt på bröstet. Mamma Molly och bäbisarna mår alla bra.

2015/01/20

Nu har dom äntligen kommit, våra efterlängtade bäbisar!! Fyra underbara små killar kom till världen natten den 19/1. Mollys värkarbete startade vid tvåtiden och 03.27 tittade första killen fram. 06.30 var hon klar och då hade fyra grabbar kommit. Molly var jätteduktig som förstagångsföderska och hon tar hand om de små så fint

2015/01/03

Nu har vi firat ut både jul och nyår utan fadäser här på Fäggebodens. Otto använde julgranen som pinkträd och tyckte livet var underbart nu när han när som helst kunde gå på toaletten.....annars har vi haft det lugnt och stillsamt skönt under helgdagarna. Mollys goa mage växer på som den ska och här längtar vi så det knakar till de små kommer. Nytt år och ny touch på hemsidan :)

2014/12/29

Nu börjar lilla Molly bli riktigt rund o go om magen och vi väntar in Fäggebodens B-kull nu i slutet på januari <3

2014/12/07

Molly är trött. Molly är jätte jätte trött. Vill inte nå gärna gå ut eller leka eller göra nånting alls. Bara sova, o mysa. Det börjar "lukta" valpisar i magen :) hoppas hoppas!

2014/11/27

Nu har parning ägt rum mellan Otto o Molly. Tre hängningar blev det på dagarna 12, 14 och 18. Så om allt går som det bör så blir det valpar här i slutet av januari :) Vid intresse av valp kontakta mig på mejl eller telefon.

Sen så har Pappis gammelmatte varit här och hämtat honom för en parning till helgen, så även han kommer bli pappa till en kull små godingar.

 

2014/11/09

Tyvärr blev det nåt knas när jag skulle uppdatera mina nyheter så sidan försvann :( Ja ja, bara att börja om från början....kan åtminstone glädjas åt att Molly börjat löpa och om allt går som det ska så borde det bli puppisar på Fäggebodens i slutet av januari :)